Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Třinec vedl už o dvě branky, přesto na Kometu nestačil

Ani posedmé nenašla Kometa v domácím prostředí přemožitele. Třinec měl nakročeno velmi dobře, když první třetinu ovládl 2:0. Kometa však v druhém dějství předvedla obrat, a i když se ve stejné části povedlo Ocelářům vyrovnat, závěrečná část patřila opět domácím.

Hned od úvodu se hrálo velmi svižně a už v první minutě tečoval nahození Hrabala před Trvajem velmi šikovně Varaďa. Puk už loboval přes brněnského brankáře, ten však stačil černou pryž vyrazit svoji hokejkou. Ještě větší příležitost měl v páté minutě domácí Holec, který už objížděl ležícího třineckého brankáře, ale puk za jeho záda neprotlačil.

V šestnácté minutě hosté vyhráli vhazování, puk se dostal na vrcholy kruhů k Jakubu Orsavovi a mladý útočník se trefil náramně střelou švihem. Ještě pohodlnější náskok pak zařídil v přesilové hře hostům Martin Růžička, který dostal přihrávku naslepo od Varadi a ve své pozici už se nemýlil.

Druhé dějství bylo pěkně bláznivé. Zprvu měl Třinec velký tlak i díky přesilové hře, ve které hosté dokonce nastřelili břevno. Početní výhoda hrála hlavní roli i v dalším průběhu. Kometa se totiž díky ní dostala do kontaktu. Přesně k pravé tyči zamířil Radim Bičánek.

Brněnské vyrovnání pak bylo pořádně kuriózní, muselo o něm totiž hned dvakrát rozhodovat video. Jakub Koreis překvapil Hamerlíka střelou z úhlu a vyrovnal skóre. Brněnské radosti bylo ale ještě více, když se opět Jakub Koreis dokázal prosadit svoji buldočí zarputilostí.

Konec gólových hodů však rozhodně nebyl, Oceláři totiž ještě dokázali odpovědět. Orsavovu střelu od modré dokázal šikovně tečovat za záda Trvaje Václav Varaďa a od třetí třetiny se tak začínalo opět od nuly.

Závěrečná část se povedla o mnoho lépe domácímu týmu. Ve 44. minutě totiž zachytil před bránou nahození od modré Tomáš Divíšek, a i když měl potíže se zpracováním, dokázal skórovat a nasměroval svůj tým k vítězství.

Třinec měl dobrou možnost na vyrovnání v přesilové hře. Hosté nastřelili dokonce tyč, ale hned poté propadli v obraně a Jakub Svoboda přesnou střelou švihem vymetl šibenici. Třinec branka hodně opařila a už nedokázal s výsledkem nic udělat.

HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 5:3 (0:2, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Bičánek (Žižka, J. Svoboda), 31. Koreis, 37. Koreis (Dlouhý, Valach), 44. Divíšek (Bičánek), 49. J. Svoboda (Divíšek) - 16. Orsava (Peterek, Adamský), 17. Růžička (Varaďa, Bonk), 38. Varaďa (Orsava). Rozhodčí: Minář, Stricker (SUI) - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Střely na branku: 33:29.

HC Kometa Brno: Trvaj - Valach, Žižka, Švrček, Bičánek (C), M. Hruška, Malec, Valábik - H. Zohorna, Koreis, Dlouhý - J. Hruška, Divíšek, J. Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Hořava, Dočekal, Wasserbauer. Trenér Zdeněk Venera.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) - Zíb, Hrabal, Galvas, Klesla, Roth, Klouček, Lojek - Růžička, Bonk (C), Varaďa - Orsava, Peterek, Adamský - Květoň, Rákos, Polanský - Zagrapan, Klimenta, Hrňa. Trenér Josef Turek.

Napsal Zdeněk Plánka, www.hc-kometa.cz
Foto: Roman Kantor, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, 16.kolo, Kometa Brno, Oceláři Třinec, HC Oceláři Třinec, HC Kometa Brno, Václav Varaďa, Jakub Koreis, Jakub Svoboda, Radim Bičánek, Tomáš Divíšek, Martin Růžička, přesilová hra, Roman Kantor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinec vedl už o dvě branky, přesto na Kometu nestačil  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.