Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Synovec Petra Čajánka chce pomoct Kometě k titulu

Rozporuplné pocity budou provázet ve finálové sérii extraligy mezi Brnem a Zlínem útočníka brněnské Komety Jana Káňu. Hokejově vyrostl ve Zlíně, kde má hodně kamarádů, nyní ale bojuje o svůj životní úspěch v dresu Komety. S vůdčí osobností Beranů je navíc svázán rodinným poutem: Káňovým strýcem je Petr Čajánek. Takže rodina má jednu jistotu, v každém případě bude slavit titul.

"Pouze bude záležet, kdo jej bude mít v držení. Každý z nás chce zvítězit. Už jsme si hned po našem postupu do finále psali," uvedl Káňa, dvaadvacetiletá opora druhé útočné řady Komety.

"Na souboje proti klubu, v němž jsem vyrůstal, se moc těším. Bude to hodně pikantní záležitost. I když, pokud bych si mohl vybrat, tak bych raději zvolil jiného soupeře. Nyní jdou stranou moji zlínští kamarádi i strýc. Jsem připraven i na průpovídky strýce na ledě. Nyní už si s ním psát nebudu. Je pro mě hokejový nepřítel číslo jedna," dodal s humorem Káňa.

Ví, že série bude hodně těžká. "Hokejisté Zlína už loni ve finále s Plzní ukázali svou kvalitu a k titulu jim chyběl kousek. Budou jej chtít konečně po deseti letech opět získat. Ale my máme také velkou motivaci titul přivézt do Brna," řekl Káňa.

Obavu z nepřátelského přijetí nemá, i když se mu po přestupu do Brna v zápasech juniorské ligy ve Zlíně moc dobře nehrálo. "Tehdy byla moje změna dost čerstvá. Už jsem však ve Zlíně dlouho nebyl. I když znám tamní areál dobře, je to už pro mě cizí hokejová hala," podotkl Káňa.

Od zlínských kamarádů obdržel několik vzkazů, aby raději do svého dřívějšího působiště nejezdil. "Rád bych jim po sezoně dovezl ukázat pohár mistra. A řekl jim, že to mají za tyto vzkazy," poznamenal Káňa, který by si kromě kamarádů rád dobíral s pohárem na rodinné oslavě i svého strýce Čajánka.

Dosavadní úspěch v podobě postupu do finále extraligy mu prý ještě úplně nedošel. "Zápasy play off jsou v rychlém sledu, mnoho času na přemýšlení není. Asi si všechno uvědomím až po sezoně," uvedl Káňa, který počítá s tím, že jej v úvodním zápase ve čtvrtek na zlínském ledě přepadne nervozita. Té se chce co nejdříve zbavit.

"Zlín hraje velmi dobrý hokej z obrany. V play off je tato taktika úspěšná. Semifinále s Třincem si kromě prvních dvou zápasů v klidu odehráli. Výborní jsou všichni tři brankáři Zlína. Znám se s nimi velmi dobře. Záleží jen na tom, kdo má nejlepší momentální formu," vypočítal Káňa přednosti finálového soupeře.

Zdroj ČTK

Štítky Káňa, Jan, Kometa, Brno, extraliga, play-off, finále, Zlín, HC Kometa Brno, PSG Zlín, Petr Čajánek, Jan Káňa, hokej, HC Oceláři Třinec, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Synovec Petra Čajánka chce pomoct Kometě k titulu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.