Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Šňůru domácích výher Komety přeťal Litvínov

Šestkrát v řadě se hráči Komety radovali před vlastními fanoušky z vítězství. Posedmé už to ovšem nevyšlo. Úspěšnou sérii přerušil Litvínov. Ten byl v celém utkání vždy o krok před Kometou. Brno celý zápas dotahovalo, dvakrát dokázalo vyrovnat, potřetí už se to nepovedlo. Kometu také srazila zbytečná vyloučení. Litvínov dal dvě branky z následných přesilových her.

Litvínov se dokonale připravil na očekávanou nátlakovou hru Komety, kterou v domácím prostředí drtí své protivníky. Svou taktiku postavili hosté na precizním bránění středního pásma, ve kterém utěsnilo prostor a neumožnili soupeři prosadit se kombinační souhrou.

Brňany očividně hosté zaskočili, jejich souhra byla hodně kostrbatá a po nepřesných přihrávkách ztráceli kotouč. Z toho pramenila nervozita, která se odrazila také ve dvou hrách v oslabení po vyhození puku za mantinel.

Hned první přesilovku Litvínov využil a Ručinský dostal Severočechy po chybě soupeře v rozehrávce do vedení. Domácí zadáci se nestačili zformovat, zkušený Ručinský využil volnou cestu k brance a střelou k tyči skóroval. Nabídku ke zvýšení náskoku při 80 sekund dlouhé přesilovce pět na tři už ale Litvínov nevyužil.

Při početní výhodě ve druhé třetině ale Litvínov inkasoval. Na útočné modré čáře sebral Tomáš Svoboda kotouč Ručinskému a po sólovém útoku překonal blafákem brankáře Francouze. Po vyrovnávací brance na chvíli Kometa ožila. Ovšem hned při další přesilovce zkušený Ručinský svou chybu napravil, když jeho akci zakončil Jánský druhým gólem.

Brňané zvýšili tlak a o minutu později ve skrumáži brankář neudržel kotouč a z brankové čáry jej doklepl do sítě Jan Hruška. O další minutu později ale po zmatku v domácí obraně Hübl pohotově vrátil zpět svému týmu jednogólový náskok.

Navzdory snaze se už Brňanům potřetí srovnat skóre nepodařilo a nepomohla v závěru ani hra bez brankáře. Litvínov s pozorně chytajícím Francouzem si vítězství pozornou defenzívou vítězství pohlídal.

 

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)


Branky a nahrávky: 27. T. Svoboda, 33. J. Hruška (Němec) - 5. Ručinský, 32. Jánský (Ručinský, Hübl), 34. Hübl (Ručinský).

Rozhodčí: Björk (Švéd.), Pešina - Barvíř, Lhotský.

Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. 

Diváci: 7029.

 

Zdroj: ČTK

Štítky hokej, kometa, litvinov, kometa brno, Brno, HC Verva Litvínov, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Svoboda, Jan Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šňůru domácích výher Komety přeťal Litvínov  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.