Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavii vyhrála díky Bednářově trefě a Furchově nule v Brně 1:0

Hokejisté Slavie Praha vyhráli ve druhém kole extraligy v Brně nad Kometou 1:0. Vedle výborného výkonu brankáře Dominika Furcha o výsledku rozhodla už ve druhé minutě přesilovková trefa Jaroslava Bednáře. Brňané měli sice po většinu zápasu vytrvalou převahu, v koncovce se neprosadili. Po vítězství v Kladně si připsala Slavia už druhé tříbodové vítězství na ledě soupeře.

Utkání mělo v úvodu z pohledu Komety stejný scénář jako páteční duelu s Pardubicemi. Hned ve druhé minutě byl vyloučen domácí Koreis, tentokráte se ale domácím nepodařilo v oslabení udržet čisté konto. Po Kadlecově akci překonal brankáře Trvaje pohotový Bednář.

Brňanům se nabídla možnost vyrovnání při 34 sekundy dlouhé přesilovce pět na tři. Soupeře dostali pod vytrvalý tlak, nedokázali si však poradit s výborným brankářem Furchem, který s přehledem likvidoval všechny střely zblízka i ze střední vzdálenosti. Zlikvidoval i sólový nájezd Jakuba Svobody.

Velkou část druhé třetiny se Slavia bránila náporu soupeře. Furch ale potvrzoval, že má na začátku sezony výbornou formu. A pokud už se nestačil přemístit a nechal volný kousek ve své brance, tak křečovitě zakončující Brňané pálili vedle. Velkou šanci neproměnil Tomáš Svoboda, obránce Nosek přestřelil a Dočekal sám před brankou mířil vedle.

Slavia se v závěrečné třetině soustředila hlavně na pozornou defenzívu a ubránění hubeného náskoku. I když měla Kometa výraznou převahu, proti Furchovi zůstali brněnští střelci bezradní. Necelé tři minuty před koncem ještě po sólovém úniku trefil Micka tyčku, Brnu k vyrovnání nepomohla ani minutová hra bez brankáře.

Zdroj ČTK

Štítky Kometa, Slavia, hokej, HC Slavia Praha, HC Kometa Brno, Jaroslav Bednář, Brno, SK Kladno, FK Pardubice, Jakub Svoboda, Tomáš Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavii vyhrála díky Bednářově trefě a Furchově nule v Brně 1:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.