Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Posledního semifinalistu play off určí pondělní duel v Brně

Dramatickou bitvu mezi hokejisty Komety a obhájci titulu ze Zlína o poslední volné místo v semifinále play off extraligy vyřeší až pondělní sedmý zápas v Brně. Do čtvrtfinálové série vstupovali Brňané po třetím místě v základní části v roli favoritů, jejich výkony ale poznamenaly absence zraněného obránce Michala Kempného a v posledních dvou zápasech také útočníka Jana Hrušky. Bez něj elitní brněnská řada s Petrem Tonem a Vojtěchem Němcem ztratila údernost.

"Pondělní zápas rozhodne o tom, zda byla pro nás sezona úspěšná. Neboť pouze vítězství znamená splnění cíle. V opačném případě bude naše celoroční snažení neúspěšné," řekl brněnský obránce Jan Hanzlík.

Kometa poslední sobotní zápas ve Zlíně nezvládla, po první třetině a čtyřech inkasovaných brankách už neměla naději na zvrat. "Doplatili jsme na chyby hned v začátku utkání. Dostat rychlou branku a vzápětí nabídnout soupeři dvouminutovou přesilovku pět na tři už nesmíme opakovat. Špatný výkon jsme si rozebrali v dnešní přípravě. Více se už k zápasu nemá význam
vracet
," řekl trenér Brna Vladimír Kýhos, který spoléhá na výhodu domácího prostředí.

"Mělo by nám pomoci. Ale musíme se vrátit k našemu poctivému hokeji. V týmu máme dost zkušených hráčů, kteří by takový duel měli zvládnout. V play off je každý zápas jiný. Opět rozhodnou maličkosti. Důležité bude eliminovat tlak Zlína, což se nám podařilo v posledním zápase v Brně," dodal Kýhos.

Zlínský kouč Rostislav Vlach vidí šance obou týmů jako rovnocenné. "Stejně jako v předcházejících duelech bude záležet na proměňování brankových příležitostí. V posledním zápase se k nám přiklonilo i štěstí, což je v hokeji potřeba," poznamenal zlínský trenér, jenž bere vítězství v posledním zápase jako mírnou psychickou výhodu.

"Jen jsme se přesvědčili, že vše záleží na poctivém přístupu. V každém případě opět očekávám vyrovnanou bitvu, v níž už nebude hrát domácí prostředí tak velký význam. Oba celky jsou pod stejným tlakem," řekl Vlach.

Hokejisté Komety hrají v play off rozhodující sedmý zápas podruhé. Loni na Spartě zvítězili a dostali se do finále. Zlín byl v této situaci v posledních pěti sezonách dvakrát v duelech s Plzní, z obou odešel s prohrou 3:4.

Zdroj: ČTK

Štítky HC Kometa Brno, PSG Zlín, Michal Kempný, Petr Ton, Vojtěch Němec, Jan Hruška, Brno, Vladimír Kýhos, Rostislav Vlach, Jan Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posledního semifinalistu play off určí pondělní duel v Brně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.