Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Petrovický: „Není nic ztraceno, musíme ale zabrat!“

Hlavním tahounem hokejistů Komety Brno v nedělním duelu s Libercem byl kromě brankáře Jiří Trvaje také slovenský útočník Róbert Petrovický. V přesilovce zaznamenal jedinou branku domácích, prosadil se pak i v rozhodujících nájezdech.

Dvoubodové vítězství ale posunulo loňského finalistu extraligy do nepříjemné pozice, neboť k postupu do předkola play off mu nemusí stačit ani vítězství v Praze proti Spartě.

„Dostali jsme se do této situace sami. Všechno se může ještě v posledním kole otočit. Musíme se dát do kupy, každý musí odvést všechno,“ poznamenal Petrovický.

Petrovický přiznal, že se v průběhu utkání s Libercem nikdo o výsledky ostatních konkurentů v boji o play off nezajímal. „Soustředili jsme se na sebe, na náš výkon. Až po zápase jsme zjistili, jak hráli ostatní,“ uvedl slovenský útočník.

Kudy vede pro Kometu cesta do desítky?

Kometa, stejně jak Pardubice s Vítkovicemi, má na svém kontě dvaasedmdesát bodů, je jasné, že jeden ze tří týmů se do nejlepší desítky nevejde a zbude na něj pouze skupina o záchranu.

Jelikož má Kometa s oběma rivaly negativní bilanci vzájemných zápasů, musí stůj co stůj vytěžit ze zápasu na Spartě více bodů než Pardubice či Vítkovice.

„Bude to pořádné drama, jedeme na Spartu zabojovat o naději, dáme do toho všechno,“ burcuje slovenský veterán Petrovický. „Není se na co šetřit,“ dodává jeho spoluhráč Tomáš Svoboda.

Všechny zápasy 52. kola Tipsport extraligy startují v 18:15 hodin.

Zdroj: ČTK, www.hc-kometa.cz
Foto: Michal Eger, www.hc-kometa.cz

Štítky HC Kometa Brno, hokej, Tipsport extraliga, play off, 52.kolo, HC Sparta Praha, Róbert Petrovický, Bílí Tygři Liberec, Jiří Trvaj, HC Dynamo Pardubice, HC Vítkovice Ridera, Extraliga ledního hokeje, Tomáš Svoboda, Michal Eger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petrovický: „Není nic ztraceno, musíme ale zabrat!“  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.