Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Petr Ton: Chci pomoci Kometě k titulu

Extraligový král střelců Petr Ton strávil ve Spartě Praha jedenáct sezon v kuse. Po uplynulé sezoně, kdy mu příliš nevyšla vyřazovací část, oznamil pražský klub, že s jeho službami již nadále nepočítá. Přestože Ton jednal se zahraničními kluby, ulovila jej nakonec brněnská Kometa.

Extraligový král střelců Petr Ton strávil ve Spartě Praha jedenáct sezon v kuse. Po uplynulé sezoně, kdy mu příliš nevyšla vyřazovací část, oznamil pražský klub, že s jeho službami již nadále nepočítá. Přestože Ton jednal se zahraničními kluby, ulovila jej nakonec brněnská Kometa.

Dlouholetého Sparťana dle jeho vlastních slov přesvědčilo jednání s Liborem Zábranským a osobnost trenéra Kýhose. Ačkoli po oznámení konce ve Spartě plánoval spíše zahraniční angažmá, nebyla jednání dostatečně přínosná a nabídka Komety se ukázala jako solidní a po projednání situace s rodinou se Ton rozhodl pro stěhování na jih Moravy.

"Když mi poprvé Libor Zábranský zavolal, tak jsem mu hned řekl, že chci jít do zahraničí. V tu chvíli jsem vůbec nepočítal, že zůstanu u nás. Ale to jednání bylo ze všech českých hokejových klubů nejkorektnější a musím přiznat, že takový zájem o svou osobu jsem za posledních pár let nezažil. Jednání s Kometou bylo výborné a nakonec jsem se rozhodl jít do Brna," řekl hráč na dnešní tiskové konferenci.

Pro letošní sezonu Kometa přilákala rovnou dva bývalé kapitány Sparty. František Ptáček už má na rozdíl od Petra Tona za sebou ještě další angažmá v Českých Budějovicích a v Hradci Králové. Společně s obráncem Janem Hanzlíkem tak bude exsparťanská trojka výrazným prvkem brněnského týmu. Petr Ton musel také odpovídat na otázky, jak se mu bude v Rondu hrát. "Je zde výborná akustika, výborná atmosféra, na tohle se strašně těším, byť se mi tu jako soupeři hrálo špatně a dával zde málo gólů. Teď to bude doufám jinak," odpověděl útočník.

O ostrostřelce měly zájem celkem čtyři extraligové kluby. "Zájem byl od čtyř českých klubů, ale zmiňovat je už nemá cenu. Teď jsem tady a chci s Kometou bojovat o titul. V Brně bylo minimální množství změn, tým je hodně zkušený, sehraný, hraje spolu delší dobu. Musím se do tohoto mužstva začlenit, zažít herní systém a věřím, že to půjde."

Jak to bude s dojížděním a bydlením v Brně popsal Ton s odkazem na Jana Hanzlíka. "Honza Hanzlík říkal, že do svého příchodu do Komety byl na Moravě za celý život snad týden. Ani já na tom nebyl o moc líp (směje se). Dnes jsme tady s rodinou, do konce přípravy budu ještě dojíždět, ale pak bychom se měli do Brna přestěhovat," uzavřel otázku nový hráč Komety.

Štítky Petr Ton, hc kometa, posila, sezona, 2014, brno, hokej, extraliga, HC Kometa Brno, HC Sparta Praha, Libor Zábranský, Jan Hanzlík, Morava, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, František Ptáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ton: Chci pomoci Kometě k titulu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.