Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometu podržel Trvaj - Brno veze z Vítkovic tři body

Hokejisté Vítkovic podlehli ve 4. kole extraligy Brnu 2:3. Domácí v utkání dvakrát dohnali vedení soupeře, ale na přesilovkovou branku Jana Káni ze 44. minuty už nenašli odpověď. Dvěma góly se v utkání blýskl i jeho vítkovický jmenovec, hlavní postavou byl ovšem gólman Komety Jiří Trvaj, který v závěru druhé části domácím zlikvidoval několik vyložených šancí.

Zápas měl od svého startu remízový ráz: vyrovnaná hra, šance i tlak na obou stranách. Lépe do utkání vstoupila Kometa, ale Vondráček s Čermákem si vylámali zuby na Šindelářovi, který poprvé v sezoně dostal přednost před zkušenějším Málkem. Do třetice už to ale vyšlo Koreisovi, který Burianovu přihrávku od zadního hrazení zúročil přesnou trefou bez přípravy.

Hosté se ale z náskoku radovali jen 71 vteřin. Velkoryse se ho zbavili vlastní hrubkou ve středním pásmu, Burger v přečíslení ideálně nabil Káňovi, který bombou z voleje prostřelil Trvaje. Burger mohl v závěru první části stav i otočit, ale povedenou spolupráci s Valčákem už z úhlu nedokázal zakončit do poloodkryté brány.

Brno si vedení vzalo zpět v úvodu druhé části: exvítkovický obránce Kuboš natáhl v přesilové hře od modré čáry a Šindelář možná i díky teči nestihl včas reagovat.

Vítkovice pak přebraly otěže zápasu do svých rukou. Vtipem hýřila první řada, ale ani další Valčákovu výzvu Burger nezužitkoval a trefil jen Trvaje. Znovu musela přijít pomoc z hostujících řad, další propad a ztrátu puku Brňanů ve středním pásmu znovu potrestal přesným švihem Káňa. Domácí po vyrovnání ještě zvyšovali tlak, jenže Trvaj se překonával. Štencel na něj zblízka nevyzrál bekhendovou kličkou a Huna ani třemi dorážkami za sebou.

"Měli jsme tlak i šance, ale většina puků se odrážela k brněnským hráčům a ne k nám. Takže i trošičku smůla. Ale v přesilovkách se musíme tlačit více do brány. Bylo tam moc přihrávek a málo střel," řekl vítkovický útočník Jan Káňa.

Vítkovický nápor se roztříštil o Trvaje, a když ve 44. minutě Kometě opět vrátil vedení brankou v přesilovce Káňa. "Bek Honza Hanzlík střílel, od nějakého vítkovického hráče se to ale odrazilo ke mně a já už do toho potom jenom bouchnul," řekl autor rozhodujícího gólu.

Domácí už nedokázali najít odpověď, ale jednu stoprocentní šanci ještě měli. Svačina se po pasu Huny řítil v 52. minutě úplně sám na branku, ale Trvaj jeho sólo zmařil.

"Chtěli jsme si hlavně pohlídat vítkovické brejky, kterými nás tady porazili v přípravě na extraligu, a to se nám celkem podařilo. Do pár šancí jsme sice Vítkovice pustili, ale při těch nás perfektně podržel Jirka Trvaj," dodal brněnský útočník.

Hlasy trenérů po utkání:

Peter Oremus (Vítkovice): "Dneska rozhodla naše slabá efektivita. Nevytvořili jsme si dostatečný tlak před bránou. Měli jsme i dost přesilovek, ale z naší strany tam byl malý, respektive žádný tlak. Brno naopak v přesilových hrách dvě branky dalo, a proto má tři body."

Martin Pešout (Brno): "Měli jsme štěstí, že nás Vítkovice ve druhé třetině nepotrestaly za fauly a vyloučení. Měly tlak i šance, ale nás podržel brankář Trvaj. Pomohla nám přestávka mezi druhou a třetí třetinou. Ve třetí třetině už jsme naopak žádný faul neudělali a dokonce jsme dali gól na 3:2. Výbornou taktickou hrou už jsme pak domácí, až na ten jeden sólový nájezd, k ničemu nepustili."

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. J. Káňa I (Burger, Valčák), 33. J. Káňa I - 15. Koreis (Burian), 23. Kuboš (Burian, Žižka), 44. J. Káňa II (Jan Hanzlík, Čermák). Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8, navíc Kempný (Brno) 10 minut. Využití: 0:2.

Diváci: 5132.

Sestavy:

Vítkovice: Šindelář - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Pastor, L. Kovář, Dudáš - J. Káňa I, Burger, Valčák - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Strapáč - Kolouch, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Brno: Trvaj - Kováčik, Jan Hanzlík, Nosek, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Jenyš, Čermák, J. Káňa II - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Dočekal, Koreis, Burian - Vondráček, Němec, Holec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran

Zdroj ČTK

Štítky Kometa Brno, hokej, Vítkovice, extraliga, FC Zbrojovka Brno, MFK Vítkovice, Jiří Trvaj, Jan Káňa, HC Kometa Brno, Jakub Svoboda, Jan Hanzlík, Peter Oremus (tréner), HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometu podržel Trvaj - Brno veze z Vítkovic tři body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.