Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa s Kladnem ztratila tříbrankový náskok, přesto brala dva body

Hokejisté Komety Brno porazili v 51. kole extraligy Kladno 4:3 v prodloužení. Vítězný gól vstřelil v 65. minutě Kempný. Brňanům po nedělním debaklu v Třinci (2:10) nepomohl k tříbodovému vítězství ani slibný náskok 3:0. Po nadějném vstupu je druhá polovina zápasu zastihla v útlumu.

Hned v úvodní minutě dostala Kometa soupeře pod tlak. Brankář Cikánek si připsal rychle za sebou dva úspěšné zásahy, ale už po 44 vteřinách nestačil zareagovat na střelu Hanzlíka od modré čáry, které tečí změnil směr Hruška.

Rytíře bleskový nástup Brňanů zaskočil, do tempa se dostávali jen pomalu, většina jejich pokusů o útočnou akci končila ve středním pásmu. Počáteční vysoké tempo Komety ale postupně opadlo, ale dvě minuty před koncem třetiny využili Brňané první přesilovou hru. Stejně jako při prvním gólu nezareagoval Cikánek po Kováčikově ráně od modré čáry na změnu směru kotouče po teči Němce.

V převaze pokračovali Brňané i ve druhé třetině a po Novotného střele do horního růžku branky měli ve 28. minutě už tříbrankový náskok. Kladnu se pak ale podařilo šťastně skórovat, když se Lukáčova přihrávka z prostoru za brankou odrazila od bruslí obránce Kováčika do vlastní sítě.

Hosté následně s přispěním Cikánka přestáli 64 sekund dlouhé oslabení tří proti pěti a hned po návratu z trestné lavice ještě v početní nevýhodě Rudovský vstřelil kontaktní branku. Brňané dřeli, vypracovali si několik vyložených šancí, ale v koncovce zápolili s přesností.

V poslední třetině Kometa bojovala nejen se soupeřem, ale také s vlastní křečovitostí. Snaha uhájit jednobrankový náskok dostala trhlinu po chybě v útočném pásmu a z rychlého brejku se podařilo Miloslavu Hořavovi vyrovnat.

V úvodu prodloužení zranila tvrdá střela do žeber domácího brankáře Čiliaka, kterého nahradil Trvaj. Brněnský Žižka pak neproměnil sólový protiútok, ale v poslední minutě Kempný nastřelil soupeře, kotouč se k němu odrazil zpět a další ranou prostřelil brankáře Cikánka.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 4:3 v prodl. (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. J. Hruška (Jan Hanzlík, V.Němec), 18. V. Němec (Kováčik, Kempný), 28. Š. Novotný (Burian, Kováčik), 65. Kempný - 29. Lukáč (Eberle). 33. Rudovský (Eberle, Lukáč), 47. M. Hořava (Bajaruns, Rudovský). Rozhodčí: Hribik, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6917

Sestavy:
Brno: Čiliak (61. Trvaj) - Dlapa, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - Vondráček, P. Mrázek, Raška. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Kladno: Cikánek - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Gutwald, Majeský, P. Hořava - Rudovský, Zagrapan, Kuchler - Tenkrát, Havlíček, M. Hořava - Dalecký, Lukáč, Eberle - Strnad, Bajaruns, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, kometa brno, kometa, tipsport extraliga, kladno, 51. kolo, SK Kladno, Brno, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Miloslav Hořava, Jan Hanzlík, Němci, FC Zbrojovka Brno, Rytíři Kladno, David Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa s Kladnem ztratila tříbrankový náskok, přesto brala dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.