Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Kometa zahájila moravské finále porážkou na zlínském ledě

Hokejisté Zlína porazili v prvním finále play off extraligy Kometu Brno 3:0 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 1:0. Domácí o své výhře rozhodli již v první třetině, ve které si vypracovali dvoubrankové vedení. Gólman Libor Kašík udržel podruhé v play off čisté konto. Série bude pokračovat v pátek opět ve Zlíně.

Kometa se na vyprodaném stadionu Luďka Čajky představila v brance s Trvajem, který dostal poprvé v play off od začátku přednost před Čiliakem. Stejně jako Kašík však na začátku moc práce neměl. Oba týmy hrály opatrně.

V 7. minutě ale hosté chybovali při střídání, na ledě byli v šesti a domácí se v následné přesilovce dostali do vedení. Již po šesti sekundách využil výhodu od modré čáry přesně střílející Marušák. Druhý gól mohl přidat po samostatné akci Holík, ale v koncovce nemířil přesně.

Podobně se na druhé straně prezentoval při brněnské přesilovce Hruška, který nedokázal trefit odkrytou zlínskou branku. Kometu jeho nezdar mrzel o to více, že v 15. minutě zvýšil vedení domácích pohotově dorážející Balaštík.

Po Holíkově chybě mohl snížit Čermák, ale Kašíka nepřekonal stejně jako ve 25. minutě Němec. Kometa byla s ohledem na stav logicky aktivnější, Zlín ale pozorně bránil a čekal na rychlé protiútoky nebo na chybu soupeře. Ta přišla ve 36. minutě, kdy brněnští hráči nechali za brankou volného Melenovského a nepokryli ani Honejska, který zblízka překonal Trvaje potřetí střelou na zadní tyč.

Připravit Kašíka o možnou druhou nulu v play off se snažil Čermák, na zlínskou jedničku si ale nepřišel. Brněnský kapitán vyšel jako poražený ze souboje s Kašíkem i při dvojnásobné přesilové hře, která byla dlouhá 37 sekund. Dvaadvacetiletý brankář tak podruhé za sebou proti Kometě neinkasoval, nulu udržel i v posledním vzájemném souboji v základní části. O díky dalšímu výbornému zákroku proti Tomáši Svobodovi v 59. minutě.

Finále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Marušák (Leška, Köhler), 15. Balaštík (Köhler, Zámorský), 37. Honejsek (Melenovský). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Zlín: Kašík - Zámorský, Kotvan, Marušák, Horák, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Brno: Trvaj - Miller, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa. Dujsík - H. Zohorna, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Vondráček, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, kometa brno, kometa, tipsport extraliga, zlín, play off, finále, FC Fastav Zlín, Libor Kašík, HC Kometa Brno, Tomáš Svoboda, Luděk Čajka, FC Zbrojovka Brno, Extraliga ledního hokeje, PSG Zlín, Rostislav Vlach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa zahájila moravské finále porážkou na zlínském ledě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.