Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa vykročila k vytouženému titulu výhrou v prodloužení

Hokejisté Komety Brno porazili v úvodním utkání nového ročníku extraligy Pardubice 4:3 v prodloužení. O tříbodové vítězství připravil Brňany sekundu před koncem normální hrací doby vyrovnávacím gólem obránce Benák.

V prodloužení využil v 64. minutě přesilovku Kempný. V pardubickém týmu se uvedl Petr Sýkora, který k jedné brance přidal dvě
asistence.

Brňanům se tak podařilo ukončit nevydařenou bilanci vzájemných duelů, když v minulé sezoně nezískali proti Východočechům ani bod. Pro domácí hokejisty měl zápas i náboj v tom, že na střídačce soupeře byl jejich bývalý kouč Zdeněk Venera, který je v předloňské sezoně přivedl až do finále právě proti Pardubicím.

Brňany hned v úvodní minutě zastavil v rozletu faul Jakuba Svobody, který zranil Kousala a vysloužil si čtyřminutový trest. Pardubice sice dostaly soupeře pod tlak, obětavě bránící domácí ale udrželi čisté konto. V polovině první třetiny pro změnu Kometa nevyužila 83 sekund dlouho přesilovku pět na tři, kdy si nedokázala poradit s pozorně chytajícím Růžičkou.

Svěřenci kouče Venery využili svoji další přesilovku po vyloučení Kempného. Ve 14. minutě po přihrávce Petra Sýkory protlačil Kousal kotouč do sítě. "Zápas pro nás nezačal dobře. Nemohli jsme se dostat do tempa," posteskl si trenér Brna Vladimír Kýhos.

Ve druhé třetině se postupně dostali Brňané do tempa. Soupeře zatlačili do obranné třetiny, drtivý tlak ale nedokázali využít. Natěšení domácí příznivci se dočkali prvního gólu až ve 34. minutě. Akci Pivka s Dočekalem zakončil Koreis, jenž z bezprostřední blízkosti trefil volnou část branky. O čtyři minuty později tlak domácích proměnil ve druhý gól Jakub Svoboda,
který protlačil puk pod Růžičkou. Z náskoku se ale radovala Kometa pouhou minutu, po chybě domácích zadáků Petr Sýkora vyrovnal.

Ve třetí třetině sice vysoké herní tempo nepolevilo, ovšem oba celky myslely více na defenzívu. Čekání na chybu soupeře vyšlo Kometě. V 52. minutě ujel zadákům soupeře Pivko. Jeho střelu sice stačil Růžička vyrazit, ovšem na dorážku Hynka Zohorny už nestačil reagovat.

Pardubice ale v závěru vsadily na ofenzívní hru. Odvolali brankáře a minutu před koncem se jim po vyloučení obránce Žižky nabídla k vyrovnání přesilovka, kterou se štěstím využili. Sekundu před koncem se střela Petra Sýkory od zadního plexiskla odrazila před branku a Benák si vyrovnávacím gólem vynutil prodloužení.

"Měl jsem velké štěstí, neboť se mi puk odrazil přímo na hokejku a podařilo se mi překonat Trvaje. Jsme rádi, že jsme získali v Brně bod, pro který jsme si jeli," přiznal Benák.

V prodloužení po vyloučení pardubického Tomáše Zohorny nabídku k získání dvou bodů zužitkovali. Po akci obránců po Kubošově přihrávce Kempný střelou od modré čáry rozhodl o vítězství Brna.

"S Kubošem jsme si puk dobře prohodili. Viděl jsem otevřený prostor a vyšlo to. Jsem sice rád, že se mi podařilo rozhodnout. Ale je jedno, kdo dá gól," uvedl Kempný, který se vyznamenal ve třetí třetině, kdy ujel nejlepší pardubický útočník Petr Sýkora a brněnský bek mu stačil pádem mu kotouč vypíchnout. "Trošku jsem se při této akci obával, že už Sýkoru nedostihnu. Měl už slušný náskok," dodal Kempný.

Zdroj ČTK

Štítky Kometa Brno, extraliga, Pardubice, FK Pardubice, Brno, HC Kometa Brno, Petr Sýkora, FC Zbrojovka Brno, Zdeněk Venera, Jakub Svoboda, Vladimír Kýhos, Tomáš Zohorna, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vykročila k vytouženému titulu výhrou v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.