Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa v dramatickém utkání udolala Liberec

Hokejisté Komety Brno porazili ve 31. kole extraligy až po zlepšené koncovce v poslední třetině Bílé Tygry Liberec 4:3. Brňané doma vyhráli deset z posledních dvanácti zápasů. Oba góly Liberce, který z posledních pěti vzájemných duelů v Brně získal pouze jediný bod, vstřelil dvaačtyřicetiletý útočník Petr Nedvěd.

Kometa od začátku spoléhala na útočný hokej, kterému ale chyběla produktivita. Jen s obtížemi se Brňané dostávali přes pozornou obranu protivníka do slibnějších příležitostí. Liberec postavil svou defenzivní taktiku na dokonalém pokrytí prostoru před vlastní brankou. Brňané měli optickou převahu a mnohem častěji zaměstnávali brankáře Melicherčíka, ovšem většinou střelami ze střední vzdálenosti, jež nebezpečím nehrozily.

Bílí Tygři se sice v ofenzívě trápili a brankáře Čiliaka takřka neprověřili, ovšem v 18. minutě ujel domácím zadákům po pravé straně zkušený Nedvěd a sólo zakončil vedoucí brankou.

Hned v úvodu druhé třetiny útočník Novotný, jenž nahradil v první řadě Brendla, vyrovnal. O šest minut později při vlastním oslabení brankář Čiliak rozehrál šikovně kotouč do protiútoku a obránce Kempný přidal druhý gól Brňanů. Otočení výsledku nabudilo domácí hokejisty ke zvýšení útočné aktivity i v početní nevýhodě. Po hrubé chybě ale nechali na útočné modré čáře volného Nedvěda, jenž svým druhým gólem vyrovnal.

Hokej se dostal do obrátek, kromě rychlých akcí na obou stranách přibylo i tvrdých osobních soubojů. Kometa v závěru druhé třetiny nezužitkovala 96 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, když před střelbou dostávala přednost zbytečně zdlouhavá kombinační souhra.

V úvodu třetí třetiny šla ale Kometa při vyloučení Valského za pouhé tři sekundy v přesilovce do vedení, když po vyhraném vhazování obránce Nosek střelou od modré čáry překvapil Melicherčíka. Severočeši se pokusili vyrovnat. Na otevřenou hru ale doplatili, když po chybě v rozehrávce pojistil vítězství čtvrtým gólem Burian. Liberec sice ještě 34 vteřin před koncem po Vampolově střele snížil na rozdíl jediné branky, k vyrovnání mu až ale nepomohla ani power play.

 

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 21. Š. Novotný (Čermák, J. Hruška), 27. Kempný (Burian, Čiliak), 42. D. Nosek (J. Hruška, Čermák), 51. Burian (H. Zohorna, Koreis) - 18. Nedvěd (Kolmann, T. Urban), 28. Nedvěd (Vampola, Bulíř), 60. Vampola (Bulík). Rozhodčí: Hradil, Šír - Bryška, Lučan. Vyloučení: 8:8, navíc Vampola (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0.

Diváci: 6920

ČTK

Štítky kometa brno, extraliga ledního hokeje, liberec, hokej, FC Slovan Liberec, Petr Nedvěd, Brno, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa v dramatickém utkání udolala Liberec  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.