Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa uspěla na ledě Třince a vede extraligu!

Hokejisté Brna zvítězili ve 3. kole extraligy na třineckém ledě 4:2 a mají tak na svém kontě maximální počet devíti bodů. Finalista minulé sezony rozhodl o výhře doposud neporažených týmů v závěru druhé třetiny, kdy ho po dvou inkasovaných brankách v oslabení dostaly zpátky do sedla zásahy Bičánka a Hrušky.

Oceláři nastoupili poprvé v obraně s Rostislavem Kleslou, jejich jedinou posilou ze zámoří. V sestavě hostí se zase prvně objevil uzdravený Petrovický.

Již úvodní minuty nabídly svižný hokej, v němž se střídaly šance na obou stranách - domácí Varaďa z pravého kruhu trefil brankáře Trvaje, Polanského průnik zastavila horní tyč. Na druhé straně nadvakrát neuspěl Dlouhý, přičemž při opakovaném pokusu přestřelil poloodkrytou branku.

Bezbrankový stav nezměnil ani závar první třinecké formace, po kterém je z protiútoku potrestal Zohorna, když parádní trefou do víka nedal Hamerlíkovi sebemenší šanci.

Prostřední část příliš hokejové krásy nepobrala, o góly ale nebyla nouze. Zejména vlivem efektivních přesilových her. Domácí otočili skóre v početní převaze brankami Růžičky a Bonka, hosty zase nakopnul zbytečný faul Květoně v útočném pásmu.

Tečovanou střelou od modré srovnal Bičánek a ještě před druhou přestávkou překlopil průběžný stav na stranu Komety precizním bekhendovým blafákem Hruška.

Ve třetí třetině byli Oceláři aktivnější, jejich narůstající tlak umocnily v polovině závěrečné dvacetiminutovky i dvě přesilové výhody. Obrana Komety v čele s brankářem Trvajem ale odolávala, změnu skóre nepřinesla ani důrazná hra třineckých v brankovišti. Kotouč ještě před brankovou čárou zkrotil brněnský brankář, což potvrdil i videorozhodčí.

Závěr si hosté chytrou hrou pohlídali, navíc při závěrečné power play pečetil jejich vítězství brankou z buly Čermák.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. M. Růžička (D. Květoň, Galvas), 35. Bonk (Zíb) - 7. H. Zohorna (Koreis), 36. Bičánek, 39. J. Hruška (T. Svoboda, Jakub Svoboda), 60. L. Čermák. Rozhodčí: Blecha, Mikula - Dřínovský, M. Čech. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4367.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Roth, Galvas, Lojek, Klouček, Klesla, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenér Josef Turek.

HC Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Petrovický, M. Hořava - Koreis, Dočekal, H. Zohorna. Trenér Zdeněk Venera.

Ohlasy trenérů

Trenér Třince Josef Turek: „Dnešní zápas se nám moc nepovedl. Musím ale hráče pochválit, že dřeli. Ve druhé třetině se nám podařilo otočit skóre, ale vzápětí jsme inkasovali dva slepené góly. Na to si musíme dát příště pozor. Je to naše první prohra a věřím, že se z ní oklepeme. Jen je škoda, že přišla doma a před tolika lidmi.“

Asistent trenéra Komety Lubomír Oslizlo: „Utkání bylo oboustranně dobré, vyrovnané. Slušně jsme bránili, spolehlivě chytal i Jirka Trvaj. Obě branky jsme inkasovali v oslabení, byť jsme hráče upozorňovali, že soupeř má kvalitní přesilovky a nabádali jsme je, aby nebyli tolik vylučovaní. Ale my jsme na to odpověděli čtyřmi góly a myslím si, že jsme nakonec zaslouženě vyhráli.“

Zdroj: ČTK
Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky hokej, extraliga, Oceláři Třinec, Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, FC Zbrojovka Brno, Jakub Svoboda, HC Kometa Brno, Rostislav Klesla, Josef Turek, Zdeněk Venera, Lubomír Oslizlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa uspěla na ledě Třince a vede extraligu!  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.