Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kometa udeřila dvakrát v oslabení, znovu ale prohrála

Druhou prohru v řadě si připsala brněnská Kometa. Po domácím utkání se Slavií nestačili Brňané pod Ještědem ani na Bílé Tygry Liberec. Kometa sice šla do dvoubrankového vedení, od druhé třetiny však branky padaly pouze za záda Martina Faltera.

Pro domácí Bílé Tygry nezačal úterní vůbec dobře. V první početní výhodě hostů sebral nepovedený pas Šmída Svoboda a řítil se osamocen na Pavelce. Jeho nájezdu ale ještě liberecký gólman odolal, to se ovšem nedalo říci o dorážejícím Tomáši Divíškovi, jenž se přiřítil z druhé vlny a otevřel skóre duelu. Netrvalo a situace se prakticky opakovala.

Tentokrát nenašla správný cíl přihrávka domácího Nedvěda a skončila znovu na hokejce Jakuba Svobody, tomu se reparát podařil a s Pavelcem si napodruhé poradil sám. Pro Severočechy mohlo být i hůře, když zanedlouho orazítkoval Zohorna pravou tyč.

Liberečtí vstoupili do druhého dějství jako polití živou vodou a tlačili svého soupeře. Vše odstartoval Wayne Simmonds, který na brankovišti nejprve zblokoval střelu Havíře a následně kotouč dopravil do sítě bezmocného Faltera.

Následovala početní výhoda a nyní už opravdu na ledě bylo znát, že v přesile jsou domácí. Blízko vyrovnání byl obránce Cebák, jehož dělovka od modré označila břevno. V té samé přesilovce se ale vyrovnání přeci jen urodilo. Víšek našel na kruhu číhajícího Michala Bulíře a ten procedil kotouč mezi Falterovými betony.

Poté přišla i jedna nehezká situace. Pronikajícího Radka Dlouhého zastavil na modré Derner, avšak učinil tak hodně ošklivým zákrokem, kdy jej zasáhl tvrdě do hlavy. Brněnský útočník musel ledovou plochu opustit na nosítkách a do dalšího průběhu už nezasáhl.

Stejně tak Derner, jenž vyfasoval trest ve hře a také Valábik, který svého spoluhráče mstil pěstmi a inkasoval trest do konce utkání.

V začátku třetí třetiny se Tygrům podařilo navázat na zlepšení ze třetiny druhé a brzy to potvrdili i gólově. V přesilové hře vypálil od modré Šmíd a do jeho střely vložil hůl Wayne Simmonds, který puk usměrnil zcela mimo dosah gólmana.

Liberečtí mohli vedení rychle navýšit. Jenže Víšek z brankoviště trefil jen beton Faltera. V samém závěru sahala Kometa po vyrovnání, pomohla ji k tomu i přesilová hra. Petrovický se proháčkoval až před Pavelce, ale z nadějné pozice trefil jen hruď domácího gólmana. Poskakující kotouč následně Čakajík odpálil z brankoviště.

Ještě větší šance ale přišla pouhé dvě vteřiny před koncem duelu. Jakub Svoboda se dostal ke kotouči v blízkosti brankoviště a nasměroval jej pouze do tyče, Kometu tak od bodu za remízu dělilo pár centimetrů.

HC Bílí tygři Liberec – HC Kometa Brno 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Simmonds (Havíř), 31. Bulíř (Víšek), 44. Simmonds (Šmíd, Stewart) - 9. Divíšek (Svoboda), 14. Svoboda. Rozhodčí: Turčan, Smitka - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:6 navíc Derner (LIB) trest ve hře a Valábik (KOM) 5+DKÚ. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 3969.

HC Bílí tygři Liberec: PaveleC - Čakajík, Šmíd, Výtisk, Derner, Cebák, Havíř, Kajínek, Štich - Bárta, Dušek, Víšek, Galamboš, R. Vlach, Kudrna, Filippi, Stewart, Kica, Simmonds, Bulíř, Nedvěd. Trenér Marian Jelínek.

HC Kometa Brno: Falter - Žižka, Valach, Bičánek, Valábik, Švrček, M. Hruška, Malec - Křivohlávek, Erat, Holec, Zohorna, Hořava, Dlouhý, Koreis, Petrovický, J. Hruška, Svoboda, Wasserbauer, Divíšek, Dočekal. Trenér Zdeněk Venera.

Napsal David Nekvinda, www.hc-kometa.cz
Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, 12.kolo, dohrávka, Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Jakub Svoboda, Wayne Simmonds, HC Slavia Praha, Brno, Ještěd, Tomáš Divíšek, Michal Bulíř, HC Kometa Brno, Radek Dlouhý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa udeřila dvakrát v oslabení, znovu ale prohrála  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.