Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa nedala Chomutovu šanci, Čiliak má další nulu

Hokejisté Komety Brno vyhráli v utkání 16. kola extraligy na ledě Chomutova 3:0 a sérii tří duelů na kluzištích soupeřů tak zakončili druhou výhrou. Piráti ani ve druhém vzájemném zápase s Kometou nedokázali vstřelit branku. Čisté konto udržel Marek Čiliak.

Po opatrném úvodu se do první šance zápasu dostal v páté minutě domácí Bartečko, ležícího Čiliaka ale přehodit nedokázal. Do vedení se dostali hráči Komety. Kempnému však ke gólu pomohla chyba Kostúra, který tentokrát dostal přednost v brance Pirátů. Střela obránce hostů mu propadla přes lapačku.

Brňané se díky vedení dostali do pohody a měli více ze hry. Kostúr ale své předešlé zaváhání dokázal napravit. Jeho spoluhráči mohli vyrovnat zejména v přesilových hrách,, při trestu Kempného nebezpečně stříleli Bartečko, David Hruška i Divíšek, Čiliak byl ale vždy připravený.

Ve 26. minutě již hosté vedli 2:0, chybu Kašeho v rozehrávce potrestal pohotovou a přesnou střelou Tomáš Svoboda. A mohlo být pro domácí hůře. K jejich štěstí ale trefil Kubiš v početní výhodě od modré čáry tyč. Šanci zdramatizovat duel měl na začátku třetí třetiny David Hruška, slovenský gólman ale jeho střelu z otočky zlikvidoval.

Aktivní byl i jeho jmenovec Jan Hruška v brněnském dresu, své dva samostatné nájezdy - první v oslabení - ale proměnit nedokázal. V druhém případě trefil boční tyč. Domácí tak byli stále ve hře o body a snažili se snížit. Ani osamocený Hřebejk po chybě hostů v 50. minutě však Čiliaka nepřekonal.

Výhru tak pojistili hosté. V 54. minutě několik stovek fanoušků Komety, který přijeli podpořit svůj tým na druhou stranu republiky, rozjásal Jakub Svoboda. Chomutov je v tabulce i nadále předposlední, již ale jen díky lepšímu skóre. Čtrnáctý Litvínov se na něj totiž bodově dotáhl.

Hlasy po utkání:

Jiří Veber (Chomutov): "Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát. Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Být aktivní a být vidět. To jsme vůbec nepředváděli. Podepsal se na nás samozřejmě první gól, který jsme dostali. Byli jsme pak v útlumu a nedokázali jsme se z toho dostat. Všichni si uvědomujeme, v jaké jsme situace, že jsme dole. Dokud to půjde, budeme bojovat, ale dnes jsme začátek prospali. Ve třetí třetině už tam něco bylo, ale Brno si to zkušeně pohlídalo."
Martin Pešout (Brno): "Myslím si, že jsme vyhráli zcela zaslouženě. Od první branky, kterou jsme dali, jsme zápas kontrolovali. V první třetině jsme sice dali jen jeden gól, ale šancí jsme měli daleko více. Domácí bojovali, ale nás při jejich šancích podržel Čiliak. Nevím, jestli je Chomutov náš oblíbený soupeř, ale jejich hra nám zřejmě sedí. Když už nám nedali gól podruhé, tak to asi nebude náhoda."

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Kempný (J. Káňa II), 26. T. Svoboda, 54. Jakub Svoboda (Němec). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - D. Jelínek, Pešek. 

Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4801.

Sestavy:
Chomutov: Kostúr - Krstev, Malec, J. Mrázek, Pulpán, Mazanec, Kučný, Bartejs - Hřebejk, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Kaše, Kämpf, Račuk - Charousek, Šagát, Jíra. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Brno: Čiliak - Kováčik, Kempný, Dujsík, Jan Hanzlík, Kuboš, Žižka - T. Svoboda, Němec, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Holec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Štítky HC Kometa, hokej, Brno, Chomutov, extraliga, Piráti Chomutov, Marek Čiliak, HC Kometa Brno, David Hruška, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Svoboda, Jakub Svoboda, Jiří Veber, Jan Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa nedala Chomutovu šanci, Čiliak má další nulu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.