Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jediný gól stačil Kometě k vyrovnání série s Plzní

Hokejisté Komety Brno porazili ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off extraligy Škodu Plzeň 1:0 a srovnali stav série na 2:2. O výsledku rozhodla branka nejproduktivnějšího brněnského útočníka Vojtěcha Němce ve 29. minutě. Hlavní oporou Komety byl brankář Marek Čiliak, který si připsal první čisté konto v play off. Páté utkání je na programu ve středu od 17:30 v Plzni.

Trenér Komety Kýhos sáhl po sobotním nezdaru k přeskládání týmu, do hry zařadil i sedmého obránce Dlapu a kromě produktivního Němcova útoku přeházel zbývající tři řady. Naopak plzeňský kouč Razým do sestavy po dvou vítězných duelech nesáhl.

Brňané začali hodně opatrně, z jejich výkonu byl patrný strach ze zbytečné chyby. Měli problémy s přechodem do protiútoků, jejich soupeř stejně jako v předcházejících utkáních dobře bránil střední pásmo. Hokejisté Plzně vynikali v první třetině aktivitou, mnohem častěji zakončovali. Nedostali se ale do vyložené šance a jejich střelecké pokusy ze střední vzdálenosti zlikvidoval Čiliak.

Západočeši v úvodní části druhé třetiny zvýšili tlak. Kometu nastartovala redukce ze čtyř na tři útočné řady. Hra se dostala do obrátek, domácí srovnali krok, do svého rejstříku zařadili i přesnější protiútoky.

Rozhodujícímu momentu ve 29. minutě předcházelo zaváhání hostů při střídání. V rychlém protiútoku našel Zohorna volného Pivka, který místo střely ještě jednou přihrával a našel zcela volného Němce. Nejlepší střelec Brna v play off nabídku pohotově proměnil v první branku a svůj čtvrtý přesný zásah ve vyřazovacích bojích.

Kometa hrála následně sebevědoměji, agresivněji a ubránila se i dvěma přesilovkám soupeře. Zejména v úvodu třetí třetiny prožili Brňané po vyloučení Zohorny a následně Jana Hanzlíka krušné okamžiky. V početní výhodě dostala Plzeň soupeře pod tlak, brankář Čiliak znamenal nepřekonatelnou překážku. Takticky dobře hrající Brňané už nedali soupeři v závěru zápasu šanci na vyrovnání.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 29. V. Němec (Pivko, H. Zohorna). Rozhodčí: Pešina, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Sestavy:

Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - J. Hruška, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Raška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, Lev, Holec. Trenéři: Razým, Michal Straka a Špaček.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, kometa brno, kometa, tipsport extraliga, plzeň, play off, FC Viktoria Plzeň, HC Kometa Brno, Vojtěch Němec, Marek Čiliak, Škoda, Brno, FC Zbrojovka Brno, Jakub Svoboda, Jan Hanzlík, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jediný gól stačil Kometě k vyrovnání série s Plzní  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.