Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Honejsek rozhodl v nájezdech o výhře Zlína nad Brnem

Hokejisté Zlína porazili 6. kole extraligy v jihomoravském derby brněnskou Kometu 4:3 po samostatných nájezdech. Berani šli do vedení poprvé v sezoně v první třetině díky trefě Filipa Čecha. Před polovinou zápasu v rozmezí necelých čtyř minut skórovali Antonín Honejsek se Zdeňkem Okálem.

Brno ale zdramatizovalo zápas ve třetí třetině, když se postupně trefili Pavel Jenyš, Vojtěch Němec a Tomáš Žižka. V nájezdech rozhodl o výhře Zlína Honejsek.

Do zápasu vlétly oba týmy v ostrém tempu. Parádní přihrávkou vyslal Honejsek do brejku Holíka, jenž ale brankáře Trvaje nepřekonal. Na opačné straně Kubošovu dělovku tečoval těsně vedle branky Jakub Svoboda. Zaváhání brněnské obrany potrestal Filip Čech, jenž z mezikruží prostřelil Trvaje. Změnu výsledku nepřipustil Štůrala, když vykryl blafák Jakuba Svobody.
Ve 24. minutě si slabší chvilku vybral Trvaj. Strážce brněnské branky špatně odhadl situaci a povyjel až příliš z brankoviště. Pohotový Honejsek se dostal k puku dřív a skóroval do opuštěné branky. Po necelých čtyřech minutách udeřili Zlínští potřetí. Po závaru před brankou uspěl z dorážky Okál. I přes průběžné vedení domácí odráželi nápor hostů, když ubránili dvě oslabení v řadě.

Jako studená sprcha zapůsobil na Zlín začátek třetí třetiny, když během necelých tří minut obdržel dva góly. Nejprve po pouhých 23 sekundách skóroval Jenyš a po něm ve dvojnásobném oslabení Berani inkasovali z hole Němce. Následně se na ledě přiostřilo a po jednom z osobních soubojů atakoval Čermák u mantinelu Čecha. Zlínský útočník opustil ledovou plochu značně otřesený. Ze strany Komety to ale nebylo vše, neboť druhou využitou přesilovkou v zápase srovnal stav Žižka.

V prodloužení Zlín ubránil 53 sekund oslabení ve třech proti čtyřem. Následně nevyužil přesilovku čtyř proti třem ani v pěti proti čtyřem. V samostatných nájezdech rozhodl o bonusovém bodu pro Zlín Honejsek.

Juraj Jurík (Zlín): "V některých okamžicích nás podržel gólman Tomáš Štůrala. Vedli jsme o tři branky, ale nepochopitelným kolapsem ve třetí třetině jsme skoro přišli o všechny body. Po průběhu zápasu jsme nakonec rádi za dva body a ukázalo se, že hokej se hraje šedesát minut."

Karel Beran (Brno): "Po průběhu jsme nakonec za bod rádi. Na druhou stranu jsme v závěru základní hrací doby hráli přesilovku a mohli vyhrát za tři body. Za stavu 0:3 hráči zabojovali a zvrátili jsme utkání, k čemuž nám pomohly přesilovky."

PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. F. Čech (Honejsek), 24. Honejsek (Holík, Urbanec), 28. Okál (Marušák, Melenovský), rozhodující Honejsek - 41. Jenyš (Čermák), 44. Němec (Kováčik), 56. Žižka (T. Svoboda). Rozhodčí: Hradil, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 4500.

Zlín: Štůrala - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Kubiš - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Honejsek, Holík, F. Čech - Okál, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Jan Hanzlík, D. Nosek, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Jenyš, Čermák, J. Káňa II - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Dočekal, Koreis, Burian - Křivohlávek, Němec, Holec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Štítky Kometa, hokej, Zlín, Brno, PSG Zlín, HC Kometa Brno, Filip Čech, Zdeněk Okál, Jakub Svoboda, Pavel Jenyš, Tomáš Žižka, Antonín Honejsek, Vojtěch Němec, Tomáš Štůrala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honejsek rozhodl v nájezdech o výhře Zlína nad Brnem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.