Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Komety po posílení obrany chtějí mistrovský titul

S výrazně přebudovaným týmem vstoupí do své páté sezony v extralize hokejisté Komety Brno. Vicemistři z roku 2012 mají za cíl zisk mistrovského titulu.

Po nepovedené minulé sezoně se vedení klubu zaměřilo na posílení defenzivy. Přišli zkušení zadáci Jan Hanzlík, Petr Kuboš, David Nosek a z hostování ve Slavii se vrátil Michal Kempný. Mezi posily se zařadil i útočník Libor Pivko, kádr doplnili po návratu z hostování z Třebíče brankář Marek Čiliak a útočníci Jan Káňa a Jan Křivohlávek.

Kromě druhého místa v roce 2012 zatím Kometa po návratu do extraligy třikrát hrála ve skupině o udržení. "Máme stejný cíl jako zbývajících třináct klubů extraligy. Nikdy jsem si nedával nízké cíle," poznamenal majitel klubu Libor Zábranský, který působí v Kometě už desátou sezonu. "Mohl bych říci, že chceme hrát play off. Ale když se dostaneme do play off, tak bude naším dalším cílem titul. Proto bych nechtěl, aby se tyto věci odlišovaly," dodal.

"Ještě v první lize byl vždy naším cílem postup. Těžko můžeme mít vůči regionu, městu i našim partnerům jiný cíl než ten nejvyšší," uvedl Zábranský, který si jen posteskl, že zájmu fanoušků neodpovídá kapacita Kajot Areny. Permanentky na sezení jsou už třetí sezonu vyprodány. "Naplnili bychom halu s dvojnásobným počtem míst na sezení. Diváci chtějí komfort," řekl Zábranský.

V přípravě Kometa odehrála 11 utkání, hlavní porci tvořily zápasy European Trophy. Bilance čtyř vítězství v normální hrací době, tří v prodloužení a čtyř porážek je podle trenéra Vladimíra Kýhose lichotivá. "Příprava byla kvalitní, na začátek sezony jsme narazili na silné soupeře. Výsledky naznačily, že jdeme správným směrem. I když to ze začátku drhlo, tak hráči postupně pochopili, co po nich budeme chtít. Hlavně poslední výsledky a dvě vítězství s Plzní jsou slibné," poznamenal Kýhos, jenž doufá, že se jeho svěřenci vyvarují vážnějších krizí a dostanou se po základní části mezi nejlepší osmičku.

Hodně si brněnský kouč slibuje od složení zadních řad. "Naše obrana patří k nejlepším v extralize. Přišli zkušení hráči, šest našich obránců by v každém týmu patřilo mezi nejlepší," konstatoval Kýhos. 

Také nový kapitán Leoš Čermák je přesvědčen, že defenziva v čele s brankářskou stálicí Jiřím Trvajem bude patřit k hlavním zbraním Brna. "Budeme se odrážet od výkonů brankářů. V útoku máme mladé hráče, kteří jsou na tom fyzicky dobře. Na tom můžeme stavět," dodal Čermák. 

Kometa odehraje první tři kola na domácím ledě, neboť Slavia Praha si kvůli daviscupovému zápasu českých tenistů s Argentinou prohodila s Brnem pořadatelství. "Na jednu stranu je dobré, že nemusíme cestovat. Ale je to zavazující pro domácí tým, který musí získat devět bodů. Pokud by se to nepovedlo, tak by se hráči dostali do velkého tlaku," podotkl Kýhos.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, Kometa Brno, posily, titul, HC Kometa Brno, hokejista, Vladimír Kýhos, Libor Zábranský, HC Slavia Praha, Leoš Čermák, SK Horácká Slavia Třebíč, Michal Kempný, Libor Pivko, Marek Čiliak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Komety po posílení obrany chtějí mistrovský titul  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.