Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hokejisté Komety Brno zdolali po tuhém boji Zlín 3:1

Hokejisté Komety Brno porazili v 19. kole extraligy po tuhém boji v derby Zlín 3:1. Jedním ze strůjců vítězství byl brankář Marek Čiliak, který kapituloval pouze po střele Jiřího Marušáka. Góly Brna zaznamenali Vojtěch Němec, Jan Hruška a Leoš Čermák. Zlín po šesti utkáních vyšel poprvé bodově naprázdno. Brňané ukončili sérii dvou domácích nezdarů ve vzájemných utkání, ze kterých v uplynulé sezoně získali jen bod.

Zlín vstoupil do utkání aktivně a svou hrou se snažil navázat na předcházející dobrou výsledkovou sérii před reprezentační přestávkou. Taktiku postavil na bránění středního pásma a napadáním protivníka hned po ztrátě kotouče. Brňané bez zraněného útočníka Jakuba Svobody - ale už s uzdraveným obráncem obráncem Noskem - jen s obtížemi zakládali protiútoky a také se příliš často nedostávali k zakončení.

Naopak Berani byli nebezpeční i v ofenzívě. Zejména Leškova a Čajánkova řada si přesnou kombinační souhrou vypracovala několik slibných příležitostí. V šesté minutě trefil Sedláček tyčku, zbývající šance Zlína zlikvidoval brankář Čiliak.

Kometě hodně pomohla hned v úvodu druhé třetiny hrubá chyba protivníka. Rozehrávku z rohu kluziště z obranného pásma zachytil Tomáš Svoboda, přiklepl kotouč Němcovi, jenž se ocitl zcela sám před brankářem Horčičkou. I když mu střela nesedla, kotouč doplachtil do sítě. Na rozdíl od úvodní třetiny zvýšila Kometa útočnou aktivitu, pouze se stejně jako soupeř neprosadila v koncovce. Nejblíže ke zvýšení náskoku měl ve 38. minutě domácí útočník Hruška, který trefil horní tyčku. Šance měl i Zlín, bojovný hokej doplňovala i oboustranná nervozita. Více na ni doplácel častějšími vyloučeními Zlín, Kometa se ale v přesilovkách neprosadila.

V poslední třetině sice ještě vykřesal naději na bodový zisk vyrovnávací brankou Marušák, ovšem o dvě minuty později vstřelil vítěznou branku Jan Hruška. Zlín se ještě marně pokusil 105 sekund před koncem o power play. Po chybě v rozehrávce však Čermák pečetil vítězství Brna gólem do prázdné branky.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Němec (T. Svoboda), 50. J. Hruška (Jan Hanzlík, Burian), 59. Čermák - 47. Marušák (Honejsek, F. Čech). Rozhodčí: Mikula, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:8, navíc Koreis - Zámorský oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - H. Zohorna, L. Čermák, Holec - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - P. Mrázek, Koreis, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Holík, Čajánek, Kubiš - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Ondráček, P. Sedláček, Z. Okál. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Štítky hokej, Kometa, Brno, Zlín, derby, FC Fastav Zlín, HC Kometa Brno, Jan Hruška, Leoš Čermák, Jiří Marušák, Vojtěch Němec, FC Zbrojovka Brno, Marek Čiliak, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Komety Brno zdolali po tuhém boji Zlín 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.