Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Brna zlomili odpor Liberce až ve třetí třetině

Hokejisté Komety Brno porazili v pátém kole extraligy Liberec 3:0, když všechny branky vstřelili až v poslední třetině. Brňané si připsali třetí tříbodové vítězství za sebou a ve druhém utkání na domácím ledě udrželi zásluhou kvalitní defenzívy a brankáře Jiřího Trvaje čisté konto.

Nejlepším hráčem Liberce byl brankář Marek Schwarz, který odolával dvě třetiny tlaku soupeře. Urputný a bojovný hokej podložený tvrdými osobními souboji zcela ovládl úvodní dvě třetiny. Liberec po nedělní brankové přestřelce se Spartou se proti důrazné defenzívě Komety prosazoval jen s obtížemi.

Brňané psychicky povzbuzeni vítězstvími nad Chomutovem a ve Vítkovicích si vytvářeli od úvodních minut vytrvalý tlak. V koncovce si ale nedokázali poradit s brankářem Schwarzem. Většina střel mířila do něj a pokud se už před domácími hokejisty odkryla volnější část branky, tak mířili nepřesně. Bílí Tygři doplňovali svou hru pokusy o rychlé protiútoky, na pozorně chytajícího Trvaje ale nevyzráli.

Největší nabídku ke skórování propásl po akci Káni přesně v polovině zápasu Čermák, který se jen bezmocně chytil za hlavu, když přestřelil odkryto branku. Vzápětí na druhé straně nejproduktivnější hráč Tygrů Pospíšil nedotáhl pokus o blafák do úspěšné koncovky. Liberec promarnil v závěru druhého dějství další nabídku ke skórování, když se neprosadil v 62 sekund dlouhé přesilovce čtyři na tři.

Ve třetí třetině Kometa ještě zvýšila svůj tlak, brankář Schwarz kapituloval až ve 46. minutě. Po úniku po levé straně sice ještě stačil Burianovu střelu vyrazit, dojíždějící Jenyš kotouč dotlačil z bezprostřední blízkosti do branky. Po inkasovaném gólu Liberec přidal na důrazu, v přesilovce dostal protivníka pod tlak, střelecky se ale neprosadil. Naopak pět minut před koncem Koreis vstřelil od mantinelu druhý gól, který dal pojistku na vítězství Brna. Liberec ještě zkusil minutu před koncem hru bez brankáře, snížit se mu ale nepodařilo. Naopak se potřetí prosadila Kometa.

Hlasy trenérů po utkání 5. kola hokejové extraligy HC

Martin Pešout (Brno): "Do utkání jsme dobře vstoupili. V první třetině jsme měli hodně šancí. Nedokázali jsme ale dát branku. Ve druhé části jsme se nechali odvést od hry a začali faulovat. Kdybychom dostali z jedné obrovské šance branku a další z přesilovky čtyři na tři, tak bychom měli hodně těžkou situaci. Naštěstí jsme neinkasovali a mohli jsme se v přestávce před poslední třetinou uklidnit a soustředit se na hru. Za vůli a snahu jít do branky jsme si vítězství malinko zasloužili."

Milan Černý (Liberec): "Ve druhé třetině jsme měli několik slibných šancí, které naznačily, že můžeme mít blíže k vítězství. Tím spíše, když jsme šli o třetí třetiny za bezbrankového stavu. Asi jsme měli nejblíže ke vstřelení branky při přesilovce čtyři na tři. Potom jsme naopak branku dostali a tento gól byl určující pro další vývoj zápasu. Nechtěl bych srovnávat naše poslední utkání se Spartou, kdy jsme dali šest gólů. Asi jsme v neděli přistoupili doma ke hře proti Spartě v malých detailech o trochu lépe. Byli jsme úpornější, i když jsme inkasovali pět gólů. A také jsme měli lepší přesilovky než dnes."

Zdroj ČTK

Štítky hokej, Kometa, Brno, Liberec, FC Slovan Liberec, hokejista, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Jiří Trvaj, AC Sparta Praha, Marek Schwarz, Piráti Chomutov, MFK Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna zlomili odpor Liberce až ve třetí třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.