Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Hokejisté Brna i ve třetím duelu s Olomoucí naplno bodovali

Hokejisté Komety Brno porazili ve 30. kole extraligy Olomouc 3:1 a i ve třetím vzájemném duelu sezony s nováčkem soutěže získali plný bodový zisk. Brňané se v tabulce bodově dotáhli na třetí Spartu.

Hanáci dlouho odolávali převaze domácích zásluhou výborného brankáře Tomáše Vošvrdy, jenž inkasoval rozhodující trefy až v polovině třetí části po střelách Jana Hrušky a Michala Kempného.

Kometa vsadila na útočnou hru s důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Získala územní převahu a už ve čtvrté minutě po akci Holce vstřelil úvodní branku Ostřížek.

"Na branku jsem čekal přesně dvě čtvrtiny soutěže. Jsem rád, že jsem konečně prolomil střeleckou smůlu. Začali jsme dobře, jenže potom jsme přestali v první třetině bruslit a soupeř nás přehrával," řekl David Ostřížek.

Olomouc po inkasovaném gólu otevřela více hru. Hrozila hlavně rychlými protiútoky do otevřené obrany protivníka. Po jednom z nich zaskočil domácího brankáře Čiliaka v deváté minutě Diviš, který vyrovnal.

V úvodu druhé třetiny se po zaváhání domácích zadáků dostal do brejku Herman, jeho sólo stačil Čiliak zneškodnit. Brňané postupně svůj tlak zesílili. K výrazné herní převaze jim dopomohla častá vyloučení soupeře. V přesilovkách se ale nedokázala Kometa gólově prosadit.

K získání náskoku nepomohla domácím ani téměř dvouminutová přesilovka pět na tři. V ní střelecky nejčastěji zaměstnávali Vošvrdu obránci od modré čáry, olomoucký gólman však všechny situace řešil s přehledem a byl hlavním pilířem týmu. 

"Na naší straně bylo hodně vyloučení. Dlouho jsme se v oslabení úspěšně bránili. Bylo jen otázkou času, kdo dá v přesilovce první branku," uvedl útočník Martin Cibák, kterému v Olomouci skončila dnešním utkáním krátká smlouva. Rád by ale na Hané pokračoval.

Olomouci se naskytla možnost ke skórování v úvodu třetí třetiny, kdy naložila s minutovou početní výhodou pět na tři stejně neefektivně jako Brňané ve druhém dějství.

Teprve při desátém vyloučení olomouckého hráče se Kometa střelecky prosadila a v přesilovce Vošvrdu překonal Jan Hruška. "Mohl jsem ještě přihrát. Ale rozhodl jsem se pro střelu, protože led byl hodně špatný na kombinaci. Dopláceli jsme na to při přesilovkách ve druhé třetině," poznamenal Hruška. Nedlouho po něm přidal třetí gól obránce Kempný.

"Padesát minut jsme bojovali. Potom dvě rychlé branky shodily všechnu naši snahu. Ubránili jsme se tolika přesilovkám soupeře. Měli jsme bod na dosah, taková prohra hodně zamrzí," posteskl si brankář Vošvrda.

Olomouc se už z tohoto úderu nevzpamatovala a Brňané vítězství uhájili. "Rozhodla inkasovaná branka při přesilovce. Nehráli jsme přitom špatně, ale Brno mělo větší tlak a přestřílelo nás. Bylo to i zásluhou přesilovek," uvedl trenér Olomouce Jiří Dopita.

Zdroj: ČTK
Foto: www.hc-kometa.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, 30. kolo, Brno, Olomouc, SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha, HC Kometa Brno, hokejista, Jan Hruška, Michal Kempný, Tomáš Vošvrda, David Ostřížek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna i ve třetím duelu s Olomoucí naplno bodovali  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.