Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Brna i podruhé v European Trophy porazili Plzeň

Hokejisté Brna porazili i podruhé za sebou v European Trophy Plzeň. Po pátečním vítězství na západě Čech 2:1 tentokrát Kometa doma vyhrála po přestřelce 7:5. Brno se posunulo v Severní divizi na šesté místo, Indiáni zůstali poslední.

Kometa v úvodním dějství bohatém na branky třikrát vedla a Indiáni dokázali vždy vyrovnat. Po 44 vteřinách otevřel skóre Kováčik, na což odpověděl Gulaš. Po Čermákově trefě upravil na 2:2 Pletka a po Valachově gólu skóroval za Plzeň Havlíček.

V polovině utkání získal hostům v přesilovce poprvé vedení Kratěna, ale Kometa díky Krejčíříkovi a Jakubu Svobodovi stav otočila. Na 5:5 vyrovnal v 51. minutě Vlasák, ale 124 vteřin před koncem rozhodl Tomáš Svoboda a 45 sekund před závěrečnou sirénou pojistil výhru Čermák.

Kometu ještě před vstupem do extraligy čeká ve čtvrtek přípravný zápas se Zvolenem a Plzeň ve stejný den sehraje zápas s Českými Budějovicemi.

Extraligový nováček Chomutov v generálce na vstup do soutěže remizoval v přípravě s Litvínovem 3:3. Piráty dostal do vedení už po 22 vteřinách Kraft a ve 13. minutě zvýšil Jíra. Verva ale díky Balážovi, Frolíkovi a Viktoru Hüblovi otočila na 3:2. Nerozhodný výsledek zařídil ve 45. minutě Lušňák. Litvínov se ještě v posledním testu představí ve čtvrtek na ledě prvoligového Ústí nad Labem.

Zlín hostil v Brumově-Bylnici Trenčín a prohrál 1:2. Na konci úvodního dějství otevřela skóre Dukla díky Filovi, ve 29. minutě sice vyrovnal Balaštík, ale za sedm minut rozhodl český obránce Bombic. Ve čtvrtek Zlín v generálce na extraligu přivítá Skalici. 

Zdroj: ČTK

Štítky HC Kometa Brno, FC Viktoria Plzeň, European Trophy, Česko, hokejista, HC Verva Litvínov, FC Fastav Zlín, Jakub Svoboda, Tomáš Svoboda, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna i podruhé v European Trophy porazili Plzeň  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.