Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Divíškův hattrick nestačil, Slavia vyloupila Kajot Arenu

Sedmkrát dokázali v probíhajícím ročníku extraligy Brňané zvítězit v Kajot Areně, poosmé to však již nevyšlo. V utkání s pražskou Slavií přitom Kometa dvakrát vedla, hosté ale v obou případech poměrně rychle vyrovnali. Rozhodující momenty přišly v polovině třetí třetiny.

První velkou šanci měl borec v modrobílém. Miroslav Holec se z levé strany řítil sám na Kopřivu a zkusil zacílit na vzdálenější tyč. Slávistický brankář ale okrajem lapačky dokázal vyrazit touš nad branku.

Skóre se poprvé měnilo v čase 11:22. Tomáš Divíšek se v přesilovce snažil poslat puk před branku na Jakuba Svobodu, do pasu si ale lehl Beňovič. Ke smůle beka Slavie se však kotouč odrazil zpět k brněnskému centrovi, který z dorážky dokázal využít faktu, že Kopřiva se již přemisťoval při jeho původní přihrávce.

Brzy po této brance mohl srovnat Pospíšil, Trvaj proti němu ale vytasil reflexivní zákrok. Ovšem nakonec tím domácí gólman vyrovnání stavu jenom oddálil. V šestnácté minutě se ve vlastním oslabení rozjel Jakub Sklenář, kterému poslal ideální puk do jízdy Alinč. Slávistická osmaosmdesátka proklouzla mezi dvěma zadáky Komety a následně úspěně provedla bekhendový blafák.

Druhá perioda nabídla velmi podobnou podívanou, jako ta první. Příležitosti si opět dokázaly vytvořit oba týmy, často ale hráči selhali v zakončení.

I podruhé v zápase šla do vedení domácí skvadra. Brňané hráli přesilovku, když se Tomáš Divíšek snažil od pravého mantinelu poslat puk před branku na Jana Hrušku. Namísto spoluhráčovy hokejky ale brněnská dvaaosmdesátka trefila slávistickou brusli. K radosti vyprodané Kajot Areny se od ní ovšem kotouč odrazil mezi betony Kopřivy a následně do branky.

I ve druhé třetině hosté dokázali srovnat. Po faulu Valábika dokázal početní výhodu využít Petr Kuboš, který propálil Trvaje dělovkou od modré čáry. Ideálně na střelu mu poslal kotouč Vladimír Růžička. Domácí gólman sice puk viděl, přesto zasáhnout nedokázal. Po čtyřiceti minutách hry tedy stále nebyl nikdo blíže výhře.

Ve třetí dvacetiminutovce to docela dlouho vypadalo, že utkání směřuje do prodloužení. Těsně po její polovině ale nabral zápas úplně jiný směr. V čase 50:26 dokázal Trvaje překonat mladý Tomáš Hertl, jenž poslal puk z pravého kruhu ke vzdálenější tyči a brněnský brankář se vyrážečkou natahoval bez úspěchu.

Ještě hůř ale domácím bylo po dalších čtyřiceti pěti vteřinách. Jan Stránský dokázal těsně před Trvajem nasměrovat do brněnské branky prudký pas Krenželoka od pravého mantinelu. Slávisté tak během chvíle odskočili na rozdíl dvou branek.

Půl minuty před koncem ještě ale přeci jen dokázal v domácích vzkřísit zbytky nadějí Tomáš Divíšek. Z voleje poslal do branky Petrovického pas zpoza branky a završil tak svůj hattrick. Avšak vzhledem k tomu, že jej nedokázal napodobit žádný spoluhráč, vyšly všechny jeho branky vniveč.

HC Kometa Brno – HC Slavia Praha 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. Divíšek (Svoboda J.), 27. Divíšek (Žižka), 60. Divíšek (Petrovický, Malec) - 16. Sklenář (Alinč), 38. Kuboš (Růžička), 51. Hertl, 52. Stránský (Krenželok, Kadlec). Rozhodčí: Šír, Trombík - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:10 navíc Žižka (KOM) 10 min OS. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Valach, Bičánek (C), Švrček, Hruška M., Malec, Valábik - Svoboda J., Divíšek, Hruška J., - Zohorna, Koreis, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - Wasserbauer, Dočekal, Hořava. Trenér Zdeněk Venera.

HC Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Běnovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - Sklenář, Růžička, Jelínek - Žejdl, Pospíšil, Poletín. Trenér Vladimír Růžička.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera: „My jsme dnes nehráli moc dobře. V porovnání s výkony v jiných zápasech, to bylo slabší. Slavia nám toho moc nedovolila. Trochu se potvrdilo to, z čeho jsem měl obavy. Třeba Třinec a Kladno hrají trochu bezstarostněji, Slavia naopak perfektně bránila. Ve středním pásmu to měla perfektně zahuštěné. Výhra hostí je zasloužená, hráli velice dobře. My jsme věděli, že nemůžeme vždy vyhrávat.“

Vladimír Růžička: „Věděli jsme, že je Brno rozjeté a vyhrává. Chtěli jsme dobře bránit střední pásmo a chodit do rychlých protiútoků. To se nám dařilo. Měli jsme i štěstí a zachytal nám brankář Kopřiva. Utkání jsme odbojovali, hráli jsme dobře ve středním pásmu a dokázali dát i nějaké góly. Soutěž je vyrovnaná a my jsme rádi za tři body. Hráčům za ně děkuji.“

Napsal David Nekvidna, www.hc-kometa.cz
Foto: Michal Eger, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, 17.kolo, Kometa Brno, Slavia Praha, HC Slavia Praha, Tomáš Divíšek, HC Kometa Brno, Brno, Vladimír Růžička, DRFG Arena, Tomáš Hertl, Petr Kuboš, Jan Stránský, Miroslav Holec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divíškův hattrick nestačil, Slavia vyloupila Kajot Arenu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.