Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno v poslední části otočilo zápas s Hradcem a vyhrálo 2:1

Hokejisté Komety Brno porazili ve 47. kolo extraligy po zlepšeném střeleckém výkonu v poslední třetině Hradec Králové 2:1. Brňané tak v novém roce získali až v šestém zápase na domácím ledě tříbodové vítězství, ve vzájemných duelech s Hradcem Králové získali deset bodů. Branky Komety vstřelili Jan Hruška a Vojtěch Němec, jediný gól hostů dal už ve třetí minutě Jaroslav Kudrna.

Domácími prohrami zdeptaná Kometa se snažila o útočné pojetí hokeje. Hradec pozorně bránil a hned po získání kotouče vyrážel do přímočarých protiútoků. Už ve třetí minutě Mountfield vstřelil vedoucí branku. Obránce Dujsík se z prostoru za brankou pokusil vyhodit kotouč, který se ale odrazil od bruslí přímo na Kudrnovu hokejku. Pro druhého nejlepšího střelce Hradce už nebylo problémem překonat brankáře Trvaje, který pro tento zápas nahradil mezi tyčemi Čiliaka.

Po obdrženém gólu upadli domácí hokejisté do deprese. Bojovali, jenže dřina jim vynesla pouze územní převahu a k vážnějšímu ohrožení pozorného brankáře Kantora se příliš často nedostali. Většinu střel stačili odrážet zadáci Mountfieldu.

Stejný obraz měla i druhé třetina. Kombinační souhra Brňanů byla hodně křečovitá. Defenzívní taktiku prokládal Hradec bleskovými protiútoky, ze kterých nebezpečně ohrožoval brankáře Trvaje.

Vyrovnat se podařilo Kometě až v úvodu závěrečné třetiny. Po pravé straně vyrazil na zteč Čermák, přihrávkou za obránce našel najíždějícího Hrušku, který tečoval kotouč a Kantor už na změnu směru nestačil reagovat. Branka nabudila domácí hokejisty ke zvýšení útočné aktivity, díky níž se jim i podařilo otočit výsledek. Tři minuty před koncem v přesilovce při vyloučení Marhy dal vítěznou branku Brna Němec.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 41. J. Hruška (Čermák, V. Němec), 57. V. Němec (Koreis, Kuboš) - 3. Kudrna. Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 6805.

Brno: Trvaj - Kováčik, Kempný, Dujsík, Jan Hanzlík, Kuboš, Dlapa - Vondráček, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - P. Mrázek, H. Zohorna, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, L. Květoň - Pospíšil, Tvrdík, Škoda - J. Marek, Knotek, Červený. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Zdroj ČTK

Štítky kometa, hradec, králové, hokej, FC Hradec Králové, FC Zbrojovka Brno, Vojtěch Němec, Jan Hruška, Jaroslav Kudrna, hokejista, HC Kometa Brno, Brno, Mountfield Hradec Králové, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno v poslední části otočilo zápas s Hradcem a vyhrálo 2:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.