Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Brno jednoznačně přehrálo Pardubice 5:0, Čiliak má první nulu

Hokejisté Komety Brno porazili ve 20. kole extraligy Pardubice vysoko 5:0. Kometě dopomohly k vítězství dvě bleskově využité přesilovky a výborný výkon brankáře Marka Čiliaka, který poprvé v sezoně udržel čisté konto.

Brňané už v sedmi zápasech za sebou bodovali, naopak Pardubice podruhé v sezoně vyšly střelecky naprázdno.

Brňané si reprezentační přestávku ještě o dva dny prodloužili, neboť jejich duel na Spartě byl přeložen až na příští úterý. Na odpočaté Kometě byl od prvních minut patrný hlad po hokeji. Soupeře přehrávala rychlostí, důrazem, přesnější kombinační souhrou a také nekompromisní hrou v defenzívě podloženou kvalitním výkonem brankáře Čiliaka.

"Chtěli jsme začít aktivně, což se nám ale nepodařilo. Kometa nás přehrávala ve všech činnostech. Rozhodla hned první třetina, v níž jsme inkasovali dva góly. Několikrát jsme se mohli dostat do hry, korigovat výsledek se nám navzdory šancím nepodařilo," uvedl asistent trenéra Pardubic Miloš Říha mladší.

Nátlakové hře hosté obtížně vzdorovali, pokoušeli se pouze o rychlé protiútoky, kterým chybělo zakončení. Už v 6. minutě otevřel skóre Dočekal a o čtyři minuty po pouhých dvaceti sekundách přesilovky přidal druhý gól Vojtěch Němec.

"Na to, že bych vychytal nulu, jsem ani jednou v průběhu utkání nepomyslel. Ale byli jsme na protivníka dobře připraveni. Věděl jsem, že proti výborným střelcům Pardubic nesmím lehnout na led, ale zůstat stát. Což se mi při jejich nájezdech vyplatilo," řekl po utkání brankář Čiliak.

Hokejisté Pardubic ve druhé třetině zvýšili svou útočnou aktivitu. Střelecky se ale neprosadili. Na rozdíl od úvodu zápasu se do šancí už tak často nedostávala ani Kometa. Ve 34. minutě Dočekal neproměnil sólový nájezd. Ke zvýšení náskoku domácím dopomohla až početní výhoda, kterou využil za pouhých dvanáct sekund tvrdou střelou od modré čáry obránce
Kempný.

"Po této brance jsem už začal věřit ve vítězství. Soupeře jsme dobře pokryli v obraně. Každý hrál na sto procent a Čiliak neskutečně vychytal gólové šance soupeře," poznamenal po utkání střelec prvního gólu Brna Dočekal.

Brankář Čiliak ve třetí třetině přiváděl pardubické ostrostřelce k zoufalství. Ve 46. minutě chytil nájezd Sýkory, následná dorážka Tomáše Zohorny se odrazila od horní tyčky pod brněnského gólmana. Vzápětí na Čilika nevyzrál v přesilovce po sólovém úniku ani Tybor.

"Když ani z takových šancí nedáme góly, tak nemůžeme pomýšlet na úspěch. Dnes jsme střelecky zcela propadli a Brno nás přehrálo ve všech směrech," posteskl si útočník Pardubic Tomáš Zohorna.

Pardubice v závěru zcela odpadly a Brňané své vítězství pojistili dalšími dvěma góly, o které se postarali Petr Ton a Hanzlík.

Zdroj: ČTK

Štítky hokej, Brno, kometa, pardubice, čilak, nula, pět, FK Pardubice, Marek Čiliak, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, AC Sparta Praha, Tomáš Zohorna, Miloš Říha, Petr Ton, Vojtěch Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno jednoznačně přehrálo Pardubice 5:0, Čiliak má první nulu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.