Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Parádní hokej, úžasná atmosféra, body bohužel žádné. Kometa na Spartě prohrála o gól

Ani tisíce modrobílých šál a hlasitá podpora tribun nepomohly brněnským hokejistům k oloupení Sparty o body. O vítězství domácích rozhodla především první třetina. Brňané se v závěru hnali za vyrovnáním, výsledek 3:2 pro domácí nakonec zvrátit nedokázali.

Zápas v pražské O2 Areně, ke které dorazily stovky brněnských fanoušků Kometa Expresem, začal pořádně zostra. Hned v první minutě se porval Krejčík s Jarůškem. Následovala série přesilovek a na jejich konci v čase 09:59 sparťanský gól - prosadil se Klimek a Sparta vedla 1:0.

Na další gól museli diváci čekat dalších téměř 20 minut herního času. V polovině zápasu nahodil puk od modré Petr Kalina a čerstvá brněnská posila v bráně Marek Langhamer při svém extraligovém debutu poprvé kapituloval. Dvoubrankový náskok však Spartě nevydržel ani minutu. V útočné třetině se pohotově zorientoval Vojta Němec - 2:1 a O2 Aréna se poprvé otřásla pod brněnským jásotem.

Do třetího dějství vstoupila lépe Sparta. Jarůšek se na začátku třetiny přesně trefil k tyči - 3:1. Na drama však zadělal dvanáct minut před koncem Ondřej Němec - 3:2. Tisíce modrobílých fanoušků pak hnaly brněnské hráče k vyrovnání. I přes slibné šance si Sparťané vítězsví uhlídali. 

Kvůli prohře Komety v Praze a výhře Olomouce v Hradci se Kometa po mizerných výsledcích z posledních týdnů propadla až na 6. místo.

 

 

Autoři | Foto Roman Kantor, Kometa Brno

Štítky AC Sparta Praha, Brno, HC Kometa Brno, O₂ arena, Petr Kalina, Marek Langhamer, SK Sigma Olomouc, FC Zbrojovka Brno, FC Hradec Králové, Ondřej Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parádní hokej, úžasná atmosféra, body bohužel žádné. Kometa na Spartě prohrála o gól  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.