Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Studentský Souboj mistrů vyhráli fanoušci. Na zápas jich přišlo nejvíce v historii Evropské ligy

Na ledě bída, v ochozech nadšení. Při čtvrtečním Souboji mistrů pro Univerzitě Karlově nezažívali hokejisté výběru Masarykovy univerzity zrovna nejšťastnější chvíle. Jejich hra však vůbec nekorespondovala s atmosférou, která panovala na tribunách. Téměř čtyři tisícovky fanoušků vytvořily nový divácký rekord Evropské univerzitní hokejové ligy - ještě nikdy na její zápas v celé Evropě nepřišlo tolik diváků. A ti se náramně bavili i ve chvíli, kdy jejich celek prohrával zápas o několik gólů.

Tři, dva, jedna...Mexická vlna projela z více než poloviny zaplněnou DRFG Arenou. A po ní další, a další. Nic na tom nevadilo, že se hrála třetí třetina, ve které domácí prohrávali již 0:7. I tak byl první gól Masaryčky v Rondu oslavován jako vítězný.

Výsledkovou ostudu se pak domácím hokejistům podařilo stáhnout na zkousnutelných 3:8. Přesto měl tým Masaryčky ke spokojenosti hodně daleko. „Dostali jsme rychlé branky a pak už jsme se do utkání nedokázali vrátit. Kluci podlehli nervozitě. Kdybychom byli schopní hrát svoji hru, dopadlo by to jinak. Byli jsme moc rádi, že všichni diváci přišli, ale nakonec nám to paradoxně nepomohlo,“ připustil paradox trenér domácích Luděk Stehlík.

„Výsledek neodráží úroveň týmu Masarykovy univerzity, tolik gólů si nezasloužili,“ okomentoval po zápase trenér Karlovky Jan Kregl. To samé by se dalo říct i o čtyřech tisícovkách diváků na stadionu. Jejich výkon totiž odpovídal parametrům absolutních vítězů.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky hokej, studenti, Evropská univerzitní hokejová liga, Evropská liga UEFA, Masarykova univerzita, Univerzita Karlova, Evropa, Rondo, Luděk Stehlík, DRFG Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentský Souboj mistrů vyhráli fanoušci. Na zápas jich přišlo nejvíce v historii Evropské ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.