Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno opět ovládne studentský hokej! Masaryčka vyzve pražské rivaly z Karlovy Univerzity

Po dvouleté pauze se do Brna příští týden vrací velký hokejový duel vysokých škol. Ve čtvrtek 26. října se v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL) utkají v extraligové DRFG Areně od 19 hodin týmy Masarykovy univerzity a Univerzity Karlovy. Zápas byl měl být českým vrcholem soutěže a zároveň velkou odvetou za utkání, jež se konalo před dvěma lety v rámci Hokejových her Komety Brno. Družstvo Masarykovy univerzity tehdy prohrálo. Tentokrát půjde i o stanovení nového diváckého rekordu EUHL, který zatím činí 1850 diváků.

„Je to pro nás obrovská čest a hlavně to bude obrovský zážitek pro všechny hráče kádru. Nesmíme podlehnout atmosféře a soustředit se na utkání jako takové,“ řekl Peter Bustin, kapitán HC Masaryk University a současně jeden z manažerů týmu.

Akce dostala název Souboj mistrů, protože se střetávají dva nejlepší vysokoškolské týmy v republice. Mužstvo Univerzity Karlovy EUHL čtyřikrát vyhrálo. Jejich protivníci z Masarykovy univerzity jsou zase úřadujícími akademickými mistry republiky.

Tým HC Masaryk University nastupující v EUHL vznikl až letos v létě jako výsledek snahy poskytnout zázemí hokejistům, kteří chtějí zároveň studovat. V EUHL má za sebou tým zatím tři zápasy s bilancí dvě výhry a jedna porážka v prodloužení. Právě dnes hraje ještě na ledě Akademiků Plzeň.

Duel proti Univerzitě Karlově bude velkou událostí, která bude vidět po celém městě. V 17 hodin vyjde z Moravského náměstí studentský průvod, organizátoři chystají soutěže mezi třetinami a party po zápase v klubu Fléda. Lístky na zápas v ceně 130 korun se prodávají v síti Ticketportal a na různých místech univerzity. Podrobnosti najdete na webových stránkách.

Tisková zpráva | Foto Online.muni.cz

Štítky HC Kometa Brno, hokej, Univerzita Karlova, Masarykova univerzita, Evropská univerzitní hokejová liga, DRFG Arena, HC Škoda Plzeň, Ticketportal SK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno opět ovládne studentský hokej! Masaryčka vyzve pražské rivaly z Karlovy Univerzity  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.