Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Česká osmnáctka zdolala v semifinále Hlinkova memoriálu Rusy, ve finále vyzve Kanadu

Česká hokejová osmnáctka má stále šanci obhájit překvapivé loňské prvenství na Memoriálu Ivana Hlinky. V semifinále turnaje v Břeclavi porazili svěřenci kouče Davida Bruka Rusko těsně 2:1, přestože v utkání inkasovali jako první.

Čeští mladíci museli od sedmé minuty dohánět manko, když bekhendem otevřel skóre Danila Djaděnkin. A k radosti takřka tří tisíc diváků se jim to podařilo. Ve 13. minutě se dostal k odraženému kotouči Jan Jeník a vyrovnal, na začátku druhé třetiny pak zakončením z úhlu rozhodl Jakub Lauko. V závěru měli Češi štěstí, když Damir Biljanov napálil horní tyč.

Ve druhém semifinále v Bratislavě si postup zajistila Kanada, která do loňska táhla vítěznou šňůru osmi triumfů na turnaji, díky vítězství 4:1 nad Švédskem. Ještě na začátku 49. minuty byl stav vyrovnaný 1:1, ale pak rozhodl Serron Noel a v posledních třech minutách přidal zámořský celek ještě dvě trefy.

O historicky druhé prvenství v historii turnaje, jež sahá do roku 1991, bude Brukův výběr usilovat v sobotu v Břeclavi od 17 hodin. V Bratislavě proti sobě v duelu o bronz nastoupí Švédsko a Rusko.

V souboji o pátou příčku porazili Američané v prodloužení Finy 4:3. Poslední osmí skončili Slováci po prohře 1:2 se Švýcarskem.
 

Foto Memoriál Ivana Hlinky | Zdroj ČTK

Štítky semifinále, Ivan Hlinka, Kanada, Rusko, Břeclav, Švédsko, Bratislava, Jan Jeník, Jakub Lauko, Serron Noel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká osmnáctka zdolala v semifinále Hlinkova memoriálu Rusy, ve finále vyzve Kanadu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.