Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

V Kometě pokračuje kapitán Čermák, vrací se útočník Tomáš Svoboda

Útočník Leoš Čermák bude i nadále hrát za Kometu Brno. Kapitán týmu prodloužil s vedením úřadujících šampionů hokejové extraligy smlouvu. Klub na svém webu potvrdil také příchod Lukáše Nahodila z Pardubic a návrat dalšího útočníka Tomáše Svobody a obránce Tomáše Dujsíka z hostování.

Devětatřicetiletý centr Čermák je kapitánem Komety od léta 2013. Za klub hraje již od roku 2011, kdy se vrátil domů po třech sezonách strávených v Kontinentální lize. V minulosti hrál také za Liberec, Slavii a Vítkovice. Během uplynulé mistrovské sezony odehrál Čermák včetně play off 62 zápasů a připsal si 25 bodů za 11 gólů a 14 asistencí.

Třicetiletý Svoboda se vrací do Brna po dlouhodobém hostování v Plzni, kde působil od prosince 2015. Dres Komety poprvé oblékl v sezoně 2011/12, kdy přišel z pražské Slavie. V rámci extraligy hostoval i ve Vítkovicích. Za minulou sezonu odehrál Svoboda 61 utkání a zaznamenal 37 bodů díky 19 brankám a 18 nahrávkám.

Rovněž Dujsík strávil v Karlových Varech, které nakonec z extraligy sestoupily, celý minulý ročník. Čtyřiadvacetiletý bek sehrál včetně baráže 52 duelů s bilancí tří branek a 13 přihrávek.

Kometa se snaží udržet pohromadě většinu kádru. Z klíčových opor odešel zatím jen útočník Marek Kvapil, který se dohodl s Chabarovskem a bude opět hrát KHL.  

Jedná se o dalším působení obránce Jakuba Krejčíka a útočníků Tomáše Vincoura s Martinem Eratem, který byl hlavním tahounem mužstva během úspěšné pouti za prvním titulem po 51 letech.

Zdroj: ČTK

Štítky Leoš Čermák, Tomáš Svoboda, HC Kometa Brno, HC Dynamo Pardubice, Lukáš Nahodil, HC Vítkovice Ridera, HC Slavia Praha, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Kometě pokračuje kapitán Čermák, vrací se útočník Tomáš Svoboda  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.