Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Prvotřídní výprask! Kometa doma zdemolovala Hradec 8:0

V takový výsledek nemohl doufat ani největší optimista. Kometa ve třetím semifinálovém zápase doma rozdrtila Hradec vysoko 8:0 a v sérii se ujímá vedení 2:1 na zápasy. Hattrickem se přitom blýskl Ondřej Němec. Brněnský brankář Marek Čiliak udržel čisté konto, čímž si sám nadělil krásný dárek k 27. narozeninám. Semifinále bude pokračovat zítřejším zápasem na domácím ledě.

Kometa vstoupila do utkání aktivně a snažila si v domácím prostředí vytvořit tlak, hosté však hned od úvodu ukazovali, že chtějí hrozit zejména z rychlých protiútoků. Bezbrankový stav se změnil v 8. minutě, kdy se po závaru před Rybárem dostal k puku obránce Němec a střelou od mantinelu posunul svůj tým do vedení. Vyrovnat mohli Bednář se Šimánkem, Čiliak však přečíslení dva na jednoho se štěstím vyřešil.

V 17. minutě se domácí už radovali z druhé trefy, rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa viděli situaci jinak. Puk po zakončení Vojtěcha Němce nepřešel brankovou čáru.

Modrobílé to ale dlouho mrzet nemuselo. Dočekalova šance na konci první třetiny sice ještě gólem neskončila, ve 22. minutě se ale již v přesilové hře prosadil Erat. V jedné z mála hradeckých šancí mohl snížit Jarůšek, Čiliak však byl připravený.

V 29. minutě se prosadil podruhé v zápase obránce Němec a o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Ještě ve druhé třetině navíc Rybára překvapil přesnou střelou nad rameno pod horní tyč Hynek Zohorna a bylo jasné, že do vedení v sérii půjde Kometa.

Ve třetí třetině dostal v brance hostů šanci Kacetl, hned z první střely ale inkasoval, když jej překonal Nečas. Vzápětí byl vyloučen Köhler a Kometa vedla již 6:0. Eratovu střelu tečoval Zaťovič a připsal si stejně jako Erat první gól v play off.

Ze strany domácích to však zdaleka ještě nebylo všechno, o další branku se postaral obránce Gulaši při hře čtyři na čtyři. Hradec poté mohl snížit v krátké přesilovce pět na tři, Čiliaka však o čisté konto nepřipravil. Naopak při následné klasické přesilovce se do brejku dostal Ondřej Němec a završil hattrick.

Zdroj: ČTK, HC Kometa Brno

Štítky FC Hradec Králové, Ondřej Němec, Marek Čiliak, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, Hynek Zohorna, Vojtěch Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvotřídní výprask! Kometa doma zdemolovala Hradec 8:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.