Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kometa padla s Olomoucí po nájezdech, ve čtvrtfinále ji čeká Sparta

S jistotou postupu do play-off zamířili hráči Brna k poslednímu zápasu základní části do Olomouce. Sestava doplněná několika mladíky sice po brance Jaroměřského a vlastním gólu Bartejse prohrávala už 2:0.Nakonec ale podlehla až po samostatných nájezdech a ve čtvrtfinále vyzve pražskou Spartu.

Poslední zápas základní části byl veledůležitý hlavně pro domácí, kteří v něm živili poslední jiskru naděje na postup do předkola play-off. Zato Kometa si mohla dovolit výrazně omladit sestavu a dopřát odpočinek klíčovým hráčům před vyřazovacími boji. V sestavě modrobílých se tak představil například Libor Zábranský ml.,  Rostislav Šnajnar nebo Luboš Horký. Volno naopak dostal Martin Erat.

Zápas začal značně nervózně, první branky se diváci dočkali až v patnácté minutě, kdy se za domácí trefil Jaroměřský. V polovině zápasu bylo pro Kohouty ještě veseleji. To když Bartejs srazil bruslí Vlachovu přihrávku za Čiliakova záda. Brno ale ručník do ringu rozhodně nehodilo. Nejprve Ondřej Němec ranou od modré a po něm Martin Dočekal parádní střelou do levého horního rohu Konrádovy branky srovnali skóre zápasu. Ten tak dospěl až do samostatných nájezdů. V těch skórovali pouze domácí a připsali si tak bod navíc.

V souběžně hraných utkáních se rozhodlo o tom, že na třetím místě v tabulce skončí pražská Sparta. Právě neoblíbený celek z pražských Holešovic tak bude soupeřem Komety ve čtvrtfinále play-off, které startuje v pondělí 13. března.

Dominik Vaněk

Foto: HC Kometa, Roman Kantor

Štítky AC Sparta Praha, čtvrtfinále, SK Sigma Olomouc, playoff, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Libor Zábranský, Rostislav Šnajnar, Luboš Horký, Martin Erat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa padla s Olomoucí po nájezdech, ve čtvrtfinále ji čeká Sparta  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.