Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dočekal se vytáhl hattrickem a Kometa má jistotu čtvtfinále!

Hattrick Martina Dočekala zajistil hokejistům Komety Brno v 51. kole extraligy vítězství 3:1 nad Chomutovem a také jistotu účasti ve čtvrtfinále play off. Tříbodový zisk zajistil domácím jedno kolo před koncem základní části minimálně šesté místo v tabulce. Vedle Dočekala byl oporou Brňanů brankář Marek Čiliak.

"Úleva po dnešním vítězství je obrovská. Ale ještě jsme nic nedokázali. Uhráli jsme šestku. Ukázala se ale síla týmu, když jde o hodně. Byl to parádní výkon od brankáře Čiliaka až po posledního hráče na ledě. Musím vychválit Dočekala. Byl skvělý," řekl po utkání obránce Brna Jozef Kováčik.

Důležitost duelu výrazně ovlivnila v úvodních minutách výkon Komety, která začala značně křečovitě. Domácí se trápili při zakládání útočných akcí, hru ovládli aktivně hrající Piráti a z územní převahy se dostávali častěji k zakončení.

Kritická chvíle potkala Brňany v 6. minutě. Na jejím začátku trefil odražený puk kapitána Čermáka do obličeje tak nešťastně, že hráč zamířil rovnou do šatny a pak do nemocnice na rentgenové vyšetření. Vzápětí se nepodařilo domácím vyhodit kotouč z obranného pásma, získal jej Huml a po jeho přihrávce obránce Rutta tvrdou střelou k tyči překonal Čiliaka.

Po inkasovaném gólu upadla Kometa do ještě většího útlumu a jen pomalu se zvedala. O vyrovnání se ale zasloužil v 16. minutě útočník Mallet, který unikl po levé straně a z jeho přihrávky vstřelil Dočekal gól.

"V prvních deseti minutách byla na našich hráčích vidět velká zodpovědnost. Inkasovali jsme gól a ještě nás podržel brankář Čiliak. Pomohla nám vyrovnávací branka, která nás zvedla," poznamenal asistent trenéra Brna Kamil Pokorný.

Kometa převzala od druhé třetiny iniciativu. Pomohly jí k tomu i přesilovky. Nedokázala ale zužitkovat ani padesát sekund dlouhou početní výhodu pět na tři. Chomutov začal více spoléhat na rychlé protiútoky a nejblíže ke skórování měl po jednom z nich Sklenář, ale na Čiliaka nevyzrál.

Z územní převahy se podařilo Kometě přidat druhý gól. Hruška ve 36. minutě přihrával Dočekalovi, kotouč se od padajícího obránce Skinnera odrazil do vzduchu a Dočekal jej pohotově baseballovým způsobem srazil za záda brankáře Laca. Videorozhodčí potvrdil, že gól nepadl po hře vysokou holí.

Snaha Pirátů o zvrat v závěrečné třetině vyzněla naprázdno. Naopak Dočekal střelecký večer vyšperkoval ve 45. minutě třetím gólem. "Nádherně mi vyšlo v tak důležitém utkání. Jsem rád, že se nemusíme už stresovat. Po odchodu zraněného Čermáka jsme přeházeli útoky. Byli jsme strašně nervózní. Po první třetině trenér přeházel útoky a už nám to vyšlo," uvedl střelec zápasu Dočekal.

A v nervózním závěru Kometa taktickou hrou vítězství udržela. "Prohra je pro nás zklamáním. Dnešní výkon nebyl podle našich představ. Dělali jsme chyby a Kometa nás trestala. Nepodali jsme výkon, jaký jsme podávali v poslední době. Ztráceli jsme puk ve středním pásmu. Řekli jsme si, že budeme hrát play off hokej. Přežili jsme přesilovku pět na tři, pak si necháme dát zbytečný gól," posteskl si útočník Chomutova Ivan Huml.

Zdroj: ČTK

Štítky Martin Dočekal, HC Kometa Brno, Marek Čiliak, Piráti Chomutov, Brno, FC Zbrojovka Brno, Ivan Huml, Jozef Kováčik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dočekal se vytáhl hattrickem a Kometa má jistotu čtvtfinále!  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.