Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Kometa ukončila výsledkové trápení na ledě Hradce, v prodloužení rozhodl Haščák

Série tří prohraných zápasů v řadě ukončila Kometa v neděli na ledě Hradce Králové. V prodloužení rozhodl svým samostatným nájezdem Marcel Haščák. Kometa přitom mohla bodovat i naplno, o dvoubrankový náskok však v průběhu třetí třetiny přišla. Díky vítězství tak přeskočila Hradec a v tabulce drží třetí místo.

Zápas v Hradci se nesl od prvních minut v bojové náladě. Ve třetí minutě se strhla mela, z jejíhož vyústění skončili na trestné lavici hned dva brněnští hráči. A Hradec trestal. Dlouhou dvojnásobnou převahu zužitkoval Bednář - 1:0. Následně dostala Kometa facku v podobě trestu pět plus deset minut pro Dymáčka, tu však už ustála bez inkasování.

Ve druhé třetině brněnští trpělivě bránili a čekali na příležitost. Vyplatilo se.  Kvapil našel Zohornu a ten otevřel svůj dnešní (velmi bohatý) gólový účet - 1:1. V druhé části prostředního dějství pak dostala Kometa výhodu přesilovky. Zohorna ukázal svůj čich na výběr pozice a doklepl Trškovu dělovku - 2:1 pro Kometu!

Celé dnešní utkání se neslo v duchu mimořádné hojnosti frekvence oslabení a přesilovek. V úvodu třetiny dostalo Brno výhodou dvou, nevyužilo. Na druhé straně ve vlastním oslabení pak ujel Hynek Zohorna a bekhendem dal čepicím důvod proletět se vzduchem - hattrick! V duchu neukázněnosti ve hře se však bohužel nesla i poslední část zápasu. Hradečtí dostali možnost dvojnásobné přesilovky. Nejdříve snížil na 2:3 Gregorc, vzápetí vyrovnal Köhler a bylo po tříbodovém snu. V Hradec ještě tlačil, ale skvělý Čiliak výsledek udržel a šlo se do prodloužení.

V prodloužení se dostal do úniku Káňa, byl podražen a sudí zkřížil ruce nad hlavou. Exekuci si vzal na triko Marcel Haščák a nemýlil se. Kometa díky tomu odvezla z Hradce cenné dva body a posunula se na třetí místo tabulky.

Martin Šeda

 

Štítky Marcel Haščák, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ukončila výsledkové trápení na ledě Hradce, v prodloužení rozhodl Haščák  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.