Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kometa vyhrála v Pardubicích a upevnila si tak třetí místo v tabulce

Výhra za tři body na ledě Pardubic. To je výsledek, který se Kometě nepovedl dlouhých šest let! Mamutí podíl na tomto úspěchu má především Vojtěch Němec, který rozhodl dvěma góly. Kometa je tak po prohře Litvínova v tabulce třetí s náskokem čtyř bodů, na druhý Liberec ztrácí bodů šest.

 

Modrobílý začali páteční zápas na pardubickém ledě dobře. Již od začátku kontrolovala Kometa hru. Růžičkovu bránu navíc vydatně zásobovali brněnští svými projektily. Prosadit se však dokázali až v sedmnácté minutě prvního dějství. A branka to byla parádní. Zohorna našel Marka Kvapila a ten přesnou střelou do horního rohu Růžičkovy brány otevřel skóre zápasu. Tím však jízda Komety neskončila. Puk si našel do pardubické sítě cestu ještě jednou, když Vojtěch Němec pohotově doklepl před brankou poskakující puk. Do šaten se tedy šlo za stavu 2:0 pro Kometu.

Domácí se ve druhé třetině zvedli. Stopku jejich snažení však na konci vždy vystavil skvěle chytající mladík Jekel v brněnské bráně. Dvoubrankové vedení zůstalo Kometě až do poslední minuty. Ve hře čtyči na čtyři se na domácí konečně usmálo štěstí, když Schaus umístil záhy po vhazování svou střelu přesně mezi Jekelovy betony. Dynamo tak před třetí třetinou vykřesalo jiskřičku naděje.

Poslední třetina proto nabídla pohledný útočný hokej, ve kterém se několikrát skvěle ukázali brankáři na obou stranách. Štěstěna se nakonec přidala na stranu Komety. Vojtěch Němec dostal ve čtrnácté minutě krásný puk za obranu a bez slitování vymetl pavučinu Růžičkovy kasy. Ostrůvkem naděje pro Dynamo tak byla v závěru hra domácích šesti proti čtyřem. Proti výborně rozchytanému Jekelovi už ale domácí uspět nedokázali.

Kometa náročný zápas v Pardubicích zvládla a poprvé po šesti letech veze z východu Čech tři body za vítězství v základní části. V tabulce extraligy si tak upevnila třetí místo, se čtyřbodovým náskokem na čtvrtý Litvínov.

Martin Šeda

 

 

 

Štítky HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno, Vojtěch Němec, HC Verva Litvínov, FC Slovan Liberec, Marek Kvapil, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vyhrála v Pardubicích a upevnila si tak třetí místo v tabulce  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.