Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kometa potřetí Karlovy Vary neporazila, venku prohrála 4:2

Hokejisté Komety dnes prohráli na ledě Karlových Varů 4:2. Rozhodla především druhá třetina. Energie tak Kometě vrátila dvě předchozí porážky. Premiérový start v nejvyšší hokejové lize si připsal mladý brněnský brankář Pavel Jekel. Kometa po dnešní porážce zůstává na čtvrtém místě.

V první dvacetiminutovce byli aktivnější hráči v modrobílém, Energie zaměstnávala brankáře Vejmelku pouze občasně, zato velmi nebezpečně. Brněnský brankář svou svatyni udržel nedotčenou celou třetinu. Na druhé straně měli brněnští několik možností skórovat, ale když se to v závěru nepovedlo ani Martinu Eratovi, úvodní dějství skončilo bez branek.

Vstup do druhé třetiny vyšel modrobílým na jedničku. Pumelici Ondřeje Němce z kruhu neměl domácí gólman Honzík nejmenší šanci chytit - 0:1. Pak ale přišla hrůzná desetiminutovka, ve které domácí třikrát jásali. Na remízový stav nejdříve srovnal dorážkou do prázdné kasy Henri Tuominen. Pouhých sedm vteřin na to neudržel Vejmelku nahozenou střelu, vyrazil ji před sebe a nabídnutou šancí nepohrdl Kindl - 2:1. Kometa mohla gólově odpovědět, místo toho však modrobílí opět tahali puk z vlastní sítě. Kindl našel před bránou Harkabuse a Vary vedly o dva góly. Brněnský kouč Zábranský se v této chvíli rozhodl dát šanci debutujícímu Pavlu Jekelovi. Ten udržel stav až do konce třetiny.

S nástupem třetí třetiny bylo vidět, že Kometa jde tvrdě za vyrovnáním. Pomoci jim k tomu mohly i dvě přesilovky, obě však zůstaly nevyužity. I přes intenzivní napadání Honzíkovy brány ji karlovarský brankář dokázal uhájit až do 57. minuty. Ve vlastním oslabení ujel Vincour a střelou k tyči zadělal na zajímavé drama v závěru utkání. Kometa získala hned po vhazování puk a zamkla Vary v jejich třetině. Risk hry power play ji ale bohužel nevyšel, patnáct sekund před koncem trefil odkrytou kasu domácí Gorčík.

Kometa tak po dnešní porážce zůstává čtvrtá, na třetí Litvínov ztrácí dva body.

Martin Šeda

 

Štítky HC Energie Karlovy Vary, HC Kometa Brno, Pavel Jekel, Ondřej Němec, Henri Tuominen, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa potřetí Karlovy Vary neporazila, venku prohrála 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.