Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Kometa doma porazila Boleslav a vyhoupla se na druhé místo tabulky!

Forma Brňanů na domácím ledě potvrzena! Po páteční výhře nad Hradcem Králové si Kometa připsala další tři body. V DRFG Areně smetla Mladou Boleslav 4:1 a díky zaváhání Liberce a Litvínova se posunula na druhé místo v tabulce. Na vedoucí Třinec ztrácejí brněnští tři body.

 

Do utkání vstoupila Kometa nejlépe, jak mohla. Už ve druhé minutě prověřil hostujícího brankáře Štencel, Káňa jeho pokus ještě opepřil tečí a mladoboleslavský golman Lukáš ji dokázal vyrazit akorát do míst, kde číhal Leoš Čermák - 1:0. Dobře rozjetá hra dostala dalšího gólového bonbónku v polovině prvního dějství. Ve dvanácté minutě předvedli domácí krásnou přesilovkovou souhru. Haščák našel Dočekala a ten před prádznou bránou volného Vojtěcha Němce - 2:0. Do kabin šli brněnští za pohodlného dvoubrankového vedení.

Ve druhém dějství se hrálo spíše "na pohodu". Opatrná hra moc šancí nenabízela. Postupem času se však především domácí osmělovali, jejich pokusy ale končily u hostujícího Lukáše. Gólové mlčení druhé třetiny prolomil až Marcel Haščák, který si najel z pravé strany a přesnou střelou poslal Kometu do tříbrankového vedení.

V poslední třetiny napodobili modrobílí vstup z úvodu zápasu. Trvalo to přesně šedesát vteřin a DRFG byla opět na nohou! K ráně napřáhl Tomáš Vincour a konečnou zastávkou jeho střely byla až síť za zády smutného Lukáše. Brněnské radovánky však o chvíli později překazil nepříjemný moment -při zákroku se nešťastně zranil domácí brankář Marek Čiliak a musel opustit led na nosítkách. Mezi brněnské tyče se tak postavil podobně pravidelně chytající Karel Vejmelka. K jeho smůle se v brankovišti nestačil ani rozkoukat a už lovil uk z brány. Střelu hostujícího Urbana šťastně tečoval Pabiška - 4:1. Do konce zápasu následovalo několik dobrých šancí na obou stranách. V případě Komety však mířil Káňa nad, proti mladoboleslavským bravůrně zasahoval již rozchytaný Vejmelka. Kometa se tak díky výhře 4:1 a zaváhání Liberce s Litvínovem vyšvihla opět na druhé místo tabulky.

Martin Šeda

 

 

Štítky FK Mladá Boleslav, Brno, FC Slovan Liberec, HC Verva Litvínov, FC Hradec Králové, HC Oceláři Třinec, DRFG Arena, Marcel Haščák, Karel Vejmelka, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma porazila Boleslav a vyhoupla se na druhé místo tabulky!  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.