Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kometa doma oslavila narozeniny výhrou nad Chomutovem a vrátila se na druhé místo

Hokejisté Komety Brno porazili v 25. kole extraligy Chomutov 3:0 a ukončili pět zápasů trvající čekání na plný bodový zisk. Díky zaváhání Liberce posunula zpátky na druhou příčku.Nedělním úspěchem oslavila Kometa 63. výročí od historicky prvního zápasu v nejvyšší soutěži, který odehrála 27. listopadu 1953.

"Vrátili jsme se k našemu hokeji. V posledních zápasech jsme už začali jsme až moc hrát na krásu. Když to řeknu blbě, tak si to tady mohou dovolit pouze Erat s Kvapilem. Mám hlavně radost, že jsme získali tři body," řekl po utkání útočník Komety Vojtěch Němec.

Chomutov povzbuzený předcházejícími výhrami se pustil do otevřené útočné partie. Ovšem doplácel na chyby. Hned v první minutě se po nedorozumění zadáků dostal do sólového nájezdu Kvapil, jeho střelu stačil brankář Laco vyrazit. Kometa se dostávala jen pomalu do tempa. Problémy měla s přechodem do protiútoků i na nepřesné souhře  Aktivně hrající Piráti se dostali dvakrát do vyložených šancí. V deváté minutě si v těsném sledu neporadili s brankářem Vejmelkou Kämpf ani Tomica.

Naopak o minutu později udeřila Kometa. Kvapil našel kolmou přihrávkou našlápnutého Čermáka, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Od tohoto okamžiku už převzali domácí hokejisté režii zápasu do svých rukou.

"Začátek nám příliš nevyšel. Kdybychom prohrávali 0:1, tak by se nikdo nedivil. My jsme ale úvod zvládli a hned se otočila hra na druhou stranu. Po dvou vstřelených gólech jsme byli až na menší zaváhání jasně lepší," uvedl asistent trenéra Komety Petr Haken.

K navýšení náskoku jim pomohla hrubka brankáře Laca, který se snažil za brankou rozehrát kotouč. Jeho úmysl vystihl Vojtěch Němec, po jehož přihrávce v 15. minutě přidal Zaťovič druhý gól.

"Němec to jasně přečetl. Snažil jsem se čekat do poslední chvíle, abych si jej na sebe navázal. Ale on se na mě vykašlal a dělal si svoje. Tak jsme mu puk nahodil. Chyba padá na moje konto," sebekriticky přiznal brankář Ján
Laco.

Piráti se ve druhé třetině dostali pod obrovský tlak soupeře. Navzdory jednoznačné převaze se ale Kometa prosadila pouze jednou. Při přesilovce skóroval Vincour. Další střelecké palbě statečně odolával brankář Laco, který kryl i další Kvapilův nájezd.

"Hráli jsme špatně v útočném pásmu. Nezdobilo nás bruslení, agresivita, tlak do branky. I v útočné zóně jsme řešili špatně situace. Místo zakončení jsme volili další přihrávku a končili s kotoučem za brankou. Kometa vyhrála zaslouženě," zhodnotil prohru asistent trenéra Chomutova Jan Šťastný.

Kometa si udržovala i v poslední třetině převahu. I když oproti předcházejícímu dějství tempo opadlo, měli Brňané režii pevně ve svých rukou a soupeři nedali možnost zkorigovat výsledek.

"Chtěli jsme vyhrát za každou cenu. Máme nyní těžké období a zraněné hráče. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Chomutov byl těžkým soupeřem. Ze začátku hodně kousal. Hráli jsme dobře už v Liberci, dnes jsme ty poslední výsledky napravili," poznamenal útočník Brna Martin Zaťovič, který si připsal v utkání branku a asistenci.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Piráti Chomutov, HC Kometa Brno, FC Slovan Liberec, Vojtěch Němec, Martin Zaťovič, FC Zbrojovka Brno, Jan Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma oslavila narozeniny výhrou nad Chomutovem a vrátila se na druhé místo  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.