Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kometa prohrála v Litvínově po prodloužení. Tabulku vede o skóre

Velmi těžký duel čekal hokejisty Komety na ledě Litvínova, který se ve světle posledních zápasů ukazoval ve skvělé formě. První a poslední třetina patřila brněnským, domácí Verva opanovala druhou třetinu a hlavně prodloužení, ve kterém díky gólu Kubáta protáhla svou sérii čtyř výher v řadě.

 

Do utkání v Litvínově vstoupila aktivněji Kometa. Svou šanci Kvapil s Nečasem ale proměnit nedokázali, na druhé straně pak nedokázal trestat ani Gerhát. První třetina tak spěla k bezbrankové remíze, když 37 vteřin před koncem dobruslil vyhození z pásma Marcel Haščák, objel vyjetého Januse a následně se kácel k zemi. Janus jej totiž při střele podrazil. V následujícím trestném střílení se Haščák domácímu brankaři pomstil a gólem mezi betony poslal Kometu do vedení.

Do polovinu zápasu vydržel Brnu hubený náskok. Domácí Viktor Hubl napřáhl k pumelici pod horní tyč, bylo srovnáno. Strhnout vedení na stranu Brna mohl následně Vincour. Jeho teč nahozeného puku však našla pouze pravou tyč. Tři minuty před koncem Verva otočila. Hostující obránci tečovali střílenou přihrávku, která se dostala až k Martinu Hanzlovi. Ten se před odkrytou bránou nemýlil. Do kabin se šlo za stavu 2:1.

Úvod třetí třetiny nabídl výbornou příležitost pro srovnání. Kometa si zahrála přesilovku proti třem a nabídnutou výhodu dokázala zužitkovat. A k tomu opravdu parádním způsobem: Erat našel žabičkou Nečas a mladý brněnský supertalent z první vymetl pavučinu v litvínovské bráně. Do konce zápasu měly oba týmy ještěněkolik šancí,na rozhodující gól se v Litvínově čekalo až do nastaveného času.

Přesilovka v prodloužení je faktorem, který velmi významně změní hru. A nejinak tomu bylo dvě minuty před koncem prodloužení. Vítěznou střelou od modré se blýskl domácí obránce Karel Kubát, který přesně zamířil k pravé tyči – 3:2.

Kometa ztrátou v Litvínově naštěstí neztratila vedení. Před Třincem ji při shodě bodů drží lepší skóre.

Martin Šeda

 

Štítky HC Verva Litvínov, HC Kometa Brno, Karel Kubát, Marcel Haščák, Viktor Hübl, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa prohrála v Litvínově po prodloužení. Tabulku vede o skóre  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.