Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa i ve třetím vzájemném utkání porazila Třinec

Kometa porazila ve 35. kole hokejové extraligy venku Třinec 2:1 a i ve třetím vzájemném utkání v sezoně s Třincem brala body za výhru. Oceláři sice od 16. minuty vedli po trefě Tomáše Kopeckého, hosté ale v závěru prostřední části během 79 sekund zápas otočili. Vítěznou branku vstřelil Rastislav Špirko.

V úvodní třetině byla z hostujícího týmu nejnebezpečnější čtvrtá řada. Jmenovitě Burian, který stál na konci dvou dobře sehraných akcí. V prvním případě po přihrávce Vondráčka zpoza branky vypálil puk do rozkleku brankáře Hrubce. Ve druhém zblokovanou střelu Kaberleho neprocpal z bezprostřední blízkosti nad beton třineckého gólmana.

Domácí hrající bez Polanského a Hossy se rozjížděli pozvolna. I oni měli ale ve svém středu útočníka, který se opakovaně ocitl ve velkých šancích - Kopeckého. Nejdříve před slovenským hokejistou zívala z větší části prázdná branka, ale puk netrefil ideálně a navíc Čiliak tygřím skokem zmařil stoprocentní šanci. Zanedlouho se už Kopecký prosadil. Opět se k němu dostal odražený kotouč, tentokrát se na zakončení viditelně více soustředil a skóroval do odkryté branky.

Průběh druhé třetině dlouho nenaznačoval, že by Brno mohlo vývoj otočit. Snažilo se o vyrovnání, ale ztroskotávalo na pozorné obraně soupeře. Kometě se nevydařily ani dvě přesilové hry. Závěr prostřední části ale byl zcela v jejich režii. Vondráček nejprve přesnou střelou z pravého kruhu trefil horní růžek, za 79 sekund později zasadil druhý úder Špirko po parádní kombinace celého druhého útoku. A to ještě měl šance Ton a nebezpečně pálil i Kaberle.

Poslední třetina nabídla předpokládaný obraz - domácí se více tlačili dopředu, hosté spoléhali na brejky. Nahození Draveckého skončila jen těsně vedle Čiliakovy branky, únik a bekhendový blafák brněnského Tona pokryl betonem Hrubec. Obrana Brna bez problémů v závěru hájila nejtěsnější náskok, navíc jim pomohlo, že byli Oceláři dvakrát vyloučení. Ve druhém případě se o možnost vyrovnat připravili při power play, kdy do hry zasáhlo sedm hráčů.

Hlasy trenérů po zápase:

René Mucha (Třinec): "Nepředvedli jsme výkon podle našich představ. Začátek utkání nebyl ideální, ale dali jsme první gól a závěr úvodní třetiny vypadal lépe. Bohužel jsme na to ve druhé třetině nenavázali, ba naopak. Dopouštěli jsme se zbytečných ztrát kotouče, nedobruslovali jsme situace a nabídli jsme hostům několik přečíslení. Dvě z nich využili, paradoxně rychle za sebou. Ve třetí třetině jsme se málo tlačili do brány, neměli jsme víceméně žádné vyložené šance. Hosté si to pohlídali, čekali na brejky. Pár jich měli, ale nedali. Nejsme rádi, že jsme nezískali ani bod, v dané situaci to není ideální."

Kamil Pokorný (Brno): "Jsme nesmírně rádi, že jsme vyhráli a získali tři důležité body. Měli jsme dobrý vstup, vypracovali si nějaké šance, ale do vedení šel Třinec. Klíčový obrat nastal ve druhé třetině, kdy jsme během minuty dali dva góly. To mělo velký vliv na vývoj zápasu. Měli jsme ještě šance na zvýšení, ale jsme rádi, že jsme si závěr pohlídali a celé mužstvo zasloužili pochvalu, jak se celý zápas prezentovalo. Náš výkon byl dnes konstantní, hráli jsme výborně v obraně."

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Kopecký (M. Doudera) - 36. Vondráček (Ostřížek), 37. Špirko (V. Němec, J. Káňa II). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 5027.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Klesla, Slovák, M. Doudera, Galvas - Irgl, Žejdl, Dravecký - J. Sýkora, Kopecký, Tybor - Svačina, Plíhal, Adamský - Matuš, Rufer, Christov. Trenéři: Dopita a Mucha.

Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Štindl, Trška - P. Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, L. Čermák, P. Mrázek - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Zdroj: ČTK

Štítky HC Oceláři Třinec, Tomáš Kopecký, Rastislav Špirko, HC Kometa Brno, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa i ve třetím vzájemném utkání porazila Třinec  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.