Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Chtěli jsme dobře začít a podařilo se, pochvaloval si kapitán Čermák

Snaha odčinit výpadek v Mladé Boleslavi dopomohla hokejistům Komety Brno k deklasování Pardubic. Podruhé v sezoně vstřelili svěřenci trenéra Aloise Hadamczika soupeři šest gólů a navázali tak na předešlý domácí zápas, ve kterém skórovali šestkrát proti Chomutovu. Gól a dvěma asistencemi se na tom podílel kapitán Leoš Čermák.

Na rozdíl od předcházejících utkání Kometa hýřila aktivitou hned od první minuty. "Rozebrali jsme si naše předcházející nevydařené začátky. Když do utkání špatně vstoupíte a ještě inkasujete, tak se hraje špatně. Soupeř po získání náskoku zavře hru, víc brání. My jsme začátky neměli nejlepší. Dneska jsme se soustředili na zlepšení. Pořád jsme se hecovali, abychom nepřestali hrát. A to nám vyšlo," pochvaloval si po zápase Čermák.

Sedmatřicetiletý útočník svoji akcí před čtvrtou brankou na konci druhé třetiny definitivně zlomil odpor protivníka. Čermák vyhrál za brankou soupeře souboj s Petrem Čáslavou, natlačil se před branku a Michal Šeda si nešťastně srazil kotouč do vlastní sítě.

''Všiml jsem si, že je gól až v okamžiku, kdy spoluhráči zvedli ruce a diváci křičeli gól. Myslel jsem, že to tam někdo dorazil. Ani jsem nevěděl, že to prošlo do branky. Až později jsem zjistil, ze to byl vlastní gól," usmál se kapitán Komety, kterého vysoké vítězství potěšilo.

"Byl to gól do šatny. Odskočili jsme na tříbrankový rozdíl. Náskok nás uklidnil a soupeře trochu nahlodal. Ve třetí třetině musel otevřít hru a zkoušel se do nás tlačit. My jsme měli prostor na útoky do otevřené obrany," popsal Čermák jeden z důležitých momentů zápasu.

"Zápas ale nebyl vůbec lehký, protože jsme si ho zkomplikovali. Výborně jsme do něho vstoupili, dali jsme dva rychlé góly. Potom naše aktivita trochu opadla, Pardubice snížily. Kdyby při při přesilovce pět na tři vyrovnaly, tak by se zvedly. A nás by to naopak srazilo," dodal Čermák.

Zdroj: ČTK

Štítky Leoš Čermák, HC Kometa Brno, FK Pardubice, FK Mladá Boleslav, Piráti Chomutov, Alois Hadamczik, Michal Šeda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěli jsme dobře začít a podařilo se, pochvaloval si kapitán Čermák  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.