Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté Brna v premiéře pod koučem Hadamczikem porazili Liberec

Hokejisté Komety Brno pod vedením nového kouče Aloise Hadamczika vstoupili do nového ročníku extraligy vítězstvím nad Libercem 5:2.

Dvěma góly a jednou asistencí se blýskl v brněnském týmu David Ostřížek, dvě branky přidal Tomáš Vondráček a k úspěchu dopomohl i pozorný brankář Marek Čiliak. Bílí Tygři výrazně doplatili na vlastní nekázeň, dvě branky inkasovali v oslabení po trestech za příliš mnoho hráčů na ledě. Kometa potřebovala po velkolepém zahájení pět minut k nastartování do extraligového tempa. Hned v prvním minutě se totiž Brňanům po vyloučení Bakoše za faul vysokou holí nabídla čtyřminutová přesilová hra. V početní výhodě ale z územní převahy nic nevytěžili.

Naopak po úniku libereckého Jelínka zcela volný Radivojevič v oslabení snadno překonal Čiliaka. Z útlumu probral domácí hokejisty bojovně naladěný Koreis, jenž získal za brankou soupeře kotouč a připravil Vondráčkovi šanci na vyrovnání. Kometa postupně přidala na důrazu, zlepšila přesnost zakládání svých akcí. Pouze v defenzívě se nevyvarovali chyb. Po jedné z nich se Valský dostal sám před branku, jeho pokus o blafák ale Čiliak vystihl. Brňané postupně převzali režii utkání. Svou herní převahu vyjádřili do konce úvodní třetiny góly Jana Hruška a v přesilovce skóroval Ostřížek. Ve druhé třetině Tygři srovnali krok, častěji zakončovali, jejich střelám chyběla větší přesnost. Kometa poněkud polevila v důrazu z úvodní třetiny.

Přesto se podařilo Ostřížkovi v přesilovce překvapit po objetí branky podruhé Lašáka. Liberec vynikal nápaditostí v přesilovkách, zužitkoval ale pouze jednu až v závěru druhé třetiny po Vampolově střele. I v závěrečné třetině Kometa pokračovala v útočném pojetí a pojistku na vítězství dal pátou brankou Vondráček. Liberec se už v závěru na odpor nezmohl.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 5:2 (3:1, 1:1, 1:0) Branky a nahrávky: 6. Vondráček (Koreis), 12. J. Hruška (Ostřížek, Kováčik), 18. Ostřížek (Kuboš), 33. Ostřížek, 48. Vondráček (Koreis, Burian) - 3. Radivojevič (P. Jelínek), 39. Vampola (Řepík, Ševc).

Rozhodčí: Hribik, Lacina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).  

Sestavy:

Brno: Čiliak - Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec - V. Němec. J. Hruška, Ostřížek - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, Raška, Mrázek. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Plutnar, Derner, Výtisk, Vitásek, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Zdroj: ČTK

Štítky FC Slovan Liberec, Alois Hadamczik, hokejista, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Vondráček, David Ostřížek, HC Kometa Brno, Marek Čiliak, Jan Hruška, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna v premiéře pod koučem Hadamczikem porazili Liberec  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.