Počasí dnes15 °C, zítra22 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Malíček není zlomený, Jágr by měl večer proti Lotyšsku hrát

Po prohře 5:6 po samostatných nájezdech se Švédskem nastoupí čeští hokejoví reprezentanti na mistrovství světa v Praze od 20:15 k druhému utkání proti Lotyšsku. Tomu se úvodní zápas na turnaji nepovedl, Kanadě podlehlo vysoko 1:6.

Jaromír Jágr má po úvodním zápase hokejového mistrovství světa se Švédskem malíček pohmožděný, zlomeninu rentgen neodhalil. Dnes večer by třiačtyřicetiletý útočník měl proti Lotyšsku v pražské O2 areně nastoupit. Novinářům to řekl lékař národního týmu Tomáš Vyskočil.

Jágr zápas se Švédskem nedohrál, při souboji ho soupeř sekl do rukavice a útočník Floridy proseděl prodloužení s bolestivou grimasou na střídačce. Tentýž prst si Jágr zlomil na světovém šampionátu v roce 2005 ve Vídni, kde se ale poté i se zraněním podílel na zisku zlatých medailí.

V pátek se Jágr podílel na prvním gólu českého mužstva na turnaji a připsal si jubilejní 50. branku v reprezentaci. Hned po utkání, které domácí tým prohrál 5:6 po samostatných nájezdech, zamířil olympijský vítěz z Nagana na rentgenové vyšetření. Ráno pak podle Vyskočila prohlásil, že proti Lotyšsku bude schopen nastoupit.

Šest ze sedmi vzájemných utkání na MS vyhráli čeští hokejisté, pokaždé rozdílem dvou branek. Naposledy před třemi lety ve Stockholmu zvítězili 3:1. Lotyši přerušili sérii nezdarů pouze v roce 2006, kdy v domácím prostředí v Rize uhráli v základní skupině remízu 1:1.

Zdroj: ČTK

Štítky Lotyšsko, Jaromír Jágr, Švédsko, Mistrovství světa ve fotbale, Kanada, Praha, Florida Panthers, SK Rapid Wien, Djurgårdens IF Fotboll, Riga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malíček není zlomený, Jágr by měl večer proti Lotyšsku hrát  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.