Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Kometa vyhrála pátý z posledních šesti zápasů. Porazila Liberec 4:3

Hokejisté Brna zvítězili ve 14. kole extraligy na ledě Liberce 4:3. Kometa potvrdila svou zlepšenou formu, když vyhrála páté z posledních šesti utkání. Vítězství z ledu soupeře si ale Moravané odvezli po čtyřech porážkách v řadě.

Naopak Bílí Tygři nedokázali navázat na nedělní domácí výhru s Českými Budějovicemi a prohráli popáté ze uplynulých šesti zápasů. Kometa se v průběhu utkání dostala až do vedení 3:0, domácí dokázali ale ve třetí třetině srovnat. Vítězný gól hostů vstřelil v 55. minutě obránce Jan Ščotka.

Aktivněji vstoupili do utkání domácí a první větší šanci měl Ryšavý, Postava byl ale připraven. Liberec si následně zahrál přesilovku a z dobré pozice pálil Faško-Rudáš, Postava ale jeho pokus ukryl v lapačce. Na opačné straně poté z rychlého kontru zahrozil Zbořil, také Král ale vytáhnul skvělý zákrok.

Ve 13. minutě už ale Kometa šla do vedení. Král vyrazil střelu Rachůnka pouze před sebe a dojíždějící Kos už neměl problém doklepnout puk do sítě. Bílí Tygři chtěli rychle odpovědět, s šancí Flynna si ale v poklidu poradil Postava.

Druhou část začali lépe Brněnští a po chybě domácích v obranném pásmu zvýšil na rozdíl dvou branek z mezikruží střílející obránce Davidson. Severočeši mohli odpovědět v přesilovce, nesehráli ji ale příliš dobře.

Poté si v početní výhodě zahráli také hosté a po krásné individuální akci Zbořila vedli již o tři góly. Tentokrát se ale domácím podařilo brzy odpovědět. Vlach přiťukl puk do jízdy Flynnovi a ten dělovkou prostřelil Postavu. Na dostřel mohl Bílé Tygry dostat Thomas, Postava ale výborně zasáhnul.

Liberečtí se museli ve třetím dějství tlačit více do útoku, hostující obrana v čele s Postavou ale pracovala dobře. Na dostřel se tak Bílí Tygři dostali až ve 49. minutě díky přesilové hře. Melancon se neukvapil a křižnou nahrávkou našel Flynna, který střelou bez přípravy zaznamenal svou druhou branku v zápase.

Domácí byli rázem jako polití živou vodu a o chvíli později se dočkali i vyrovnání. Po dobré práci Faška-Rudáše dorazil kotouč za Postavova záda důrazný Šedivý a začínalo se od nuly. Kometa se ale dokázala brzy oklepat a v 55. minutě ji po přihrávce Cingela vrátil vedení výstavní ranou Ščotka.

Ideální možnost znovu vyrovnat měli domácí v následné přesilové hře a gól měl na hokejce Ryšavý, Postava ale proti němu vytáhnul zákrok zápasu. V závěru to ještě domácí zkusili při hře bez brankáře, vyrovnat už ale nedokázali.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 29. Flynn (J. Vlach, Lantoši), 49. Flynn (Melancon), 52. J. Šedivý (Faško-Rudáš, R. Petrovický) - 13. J. Kos (T. Rachůnek, Gulaši), 24. Davidson (Flek), 28. A. Zbořil (K. Pospíšil, Postava), 55. Ščotka (Cingel, Zaťovič). Rozhodčí: Šír, Kika - Klouček, Axman. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 5736.

Liberec: D. Král - T. Galvas, M. Ivan, Melancon, J. Šedivý, R. Petrovický, Aubrecht, Budík - Faško-Rudáš, A. Musil, Zachar - Lantoši, Bulíř, Flynn - Thomas, J. Vlach, Kelly Klíma - Ryšavý, Jansa, Petrovský. Trenér: Pešán.

Brno: Postava - Ščotka, Davidson, Gulaši, Beaudin, Bartejs, Ďaloga, Švrček - Flek, Cingel, Zaťovič - H. Zohorna, A. Zbořil, K. Pospíšil - T. Rachůnek, Konečný, J. Kos - Kollár, Marcinko, Říčka - Jedlička. Trenér: Pokorný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky sport, hokej, Liberec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vyhrála pátý z posledních šesti zápasů. Porazila Liberec 4:3  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.