Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Kometa dostala na ledě Kladna dva góly v prvních pěti minutách. Prohrála 1:4

Hokejisté Kladna porazili v utkání 4. kola extraligy Brno 4:1. Rytíři vyhráli i druhý domácí zápas v sezoně za tři body díky výbornému nástupu, v čase 5:52 vedli 2:0. Dvěma góly se pod vítězství podepsal kapitán Radek Smoleňák, shodně bod a nahrávku zaznamenali další útočník Jaromír Pytlík a obránce Tomáš Hanousek. Rytíři ukončili ve vzájemných duelech sérii čtyř porážek, Kometu porazili před svými diváky naposledy 13. února 2022. Hosté vyšli naprázdno po předchozích výhrách v Hradci Králové a Třinci.

„Určitě je dobré udělat z domácího ledu pevnost. Máme tady specifické úzké hřiště, řadě soupeřů se tady blbě hraje a my toho chceme využít, což se nám povedlo. Věříme, že když budeme sbírat body doma, přivezeme i nějaké z venku. Je to o konstantní výkonnosti. Všechny body se počítají, je třeba sbírat bod po bodu. Čas teprve ukáže, ale chceme pracovat na tom, abychom doma neprohrávali," uvedl asistent kladenského kouče Petr Svoboda k faktu, že tým porazil před svými diváky po Spartě i dalšího velmi silného soka.

Kladenští měli vynikající vstup do utkání a už po 78 sekundách slavili vedoucí gól. Po vyhraném buly se opřel do puku Hanousek a trefil přesně. V končící šesté minutě navíc inkasoval strážce brněnské branky Postava podruhé. Právě Hanousek našel chytrou dlouhou nahrávkou o hrazení rozjetého Smoleňáka, který se natlačil do zakončení a zvýšil. Brízgalovu pozornost pak prověřili Kollár se Zbořilem, ale další velkou šanci měli Rytíři. Straka při dorážce v 17. minutě minul.

„Myslím, že ty úvodní dva góly na začátku první třetiny rozhodly, to nás hodně semlelo," přiznal gólman Michal Postava.

V úvodu druhé třetiny dohrávali Kladenští první přesilovku zápasu ze závěru prvního dějství, Říčka si ale trest odpykal celý. Ve 25. minutě měl šanci zvýšit Filip, jenže neuspěl. Domácí pak nevyužili další početní výhodu a nedlouho po jejím skončení snížil Kollár. Vyrovnání měl ve 36. minutě na holi Zohorna, ale Brízgala byl proti. „Na šance se nehraje, hraje se na góly. A my jsme těch šancí měli hlavně ve druhé třetině hodně. Musíme být agresivnější v zakončení. Budeme na tom makat," prohlásil asistent hostujícího kouče Jiří Horáček.

Třetí dvacetiminutovka přinesla už po 71 sekundách faul Smoleňáka, Brízgala ale uhájil branku před Ščotkou, Říčkou i Flekem. Ve 47. minutě měli Středočeši jedinečnou možnost získat zpět dvoubrankový náskok, neboť hráli 88 sekund pět na tři. Postava ale držel šance hostů na bodový zisk. Chytil Smoleňákovu teč i Tralmaksovu bombu z kruhu, v klasické početní výhodě si pak na Postavovi vylámali zuby i Pytlík a Jágr.

V 54. minutě Brízgala vychytal Fleka. V závěru pak Jarůšek nejprve nezamířil přesně, ale v 59. minutě Pytlík obral o kotouč Ďalogu a v koncovce proti Postavovi vystřihl velkou parádu, když akci zakončil s hokejkou mezi nohama. Dokonale zvládnutou fintou oslavil nejen dnešní svátek, ale i středeční třiadvacáté narozeniny.

„V zápase jsem měl už předtím pár šancí a jel jsem tam i sám na bránu. Snažil jsem se to dát do bekhendu, ale gólman to dobře vystál, tak jsem si říkal, že udělám něco nového. Tohle mě napadlo přímo v ten moment a jsem rád, že to tam padlo. Sem tam to udělám na tréninku, ale není to nic, co bych vysloveně piloval, to ne," řekl Pytlík.

Jeho koncovku ocenil i Postava. „Byl tam vyhozený puk, jeden z našich obránců ho ztratil, Pytlík najížděl sám a dával kličku mezi nohy. Bohužel pro mě mu to navíc sjelo, v tu chvíli jsem byl bezmocný. Ve výsledku je to krásný gól, mě ale hlavně mrzelo, že už jsme neměli šanci vyrovnat," konstatoval brněnský gólman.

„Myslím, že to byla spontánní věc. Bylo tam i trošku štěstí. Pro gólmana je to těžké, protože to bylo nečekané. I proto to vyšlo, ale my jsme za to samozřejmě moc rádi," dodal asistent Svoboda.

Jihomoravané to pak ještě zkusili bez gólmana, ale definitivně rozhodl Smoleňák a oslavil druhý gól večera a třetí v sezoně.

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Hanousek (J. Pytlík), 6. Smoleňák (Hanousek, Nemčík), 59. J. Pytlík, 60. Smoleňák (Jarůšek, Šenkeřík) - 31. Kollár (Konečný). Rozhodčí: Sýkora, Květoň - J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 2424.

Kladno: Brízgala - Mendel, Ticháček, Šenkeřík, Pietroniro, Hanousek, Nemčík - M. Procházka, Hults, Tralmaks - Jarůšek, Melka, Smoleňák - Jágr, Filip, J. Pytlík - J. Strnad, O. Bláha, P. Straka. Trenér: Čermák.

Brno: Postava - Ščotka, Bartejs, Holland, Beaudin, Ďaloga, Gulaši - Flek, Cingel, H. Zohorna - A. Zbořil, Marcinko, K. Pospíšil - Říčka, J. Kos, Zaťovič - Konečný, Kollár, Jedlička. Trenér: Pokorný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, Kometa, Kladno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa dostala na ledě Kladna dva góly v prvních pěti minutách. Prohrála 1:4  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.