Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Kometa porazila úřadujícího mistra. Z Třince veze dva body za výhru po nájezdech

Hokejisté Brna zvítězili ve 3. kole extraligy na ledě Třince 2:1 po samostatných nájezdech. Rozstřel rozhodl trefou v první sérii Adam Zbořil a Kometa vyhrála venku i druhý zápas sezony. Oba góly v základní hrací době padly v přesilových hrách. Hosté vedli od 15. minuty tečí kapitána Martina Zaťoviče. Domácí vyrovnali v čase 34:52 brankou Justina Addama, který skóroval v soutěži poprvé.

V sestavě Třince se objevil poprvé od dubnové operace Nestrašil. Úvodní minuty ale patřily Brnu. V gólových šancích minul Ďaloga branku a Flekův bekhend zblízka tlumil v rozkleku Kacetl. Na opačné straně Teplý v přečíslení dva na jednoho vyprášil vyrážečku Postavy.

Skóre se měnilo až v první přesilové hře. Útočný faul Draveckého potrestal Zaťovič, který tečoval nahození Ščotky od modré čáry. Zvýšit mohl v přečíslení Zbořil, ale Kacetl se rychle přesunul.

Šance se rodily v prostřední části hlavně na domácích hokejkách. Vrána ani Daňo neusměrnili prudkou přihrávku do odkryté branky. Hudáček trefil v přečíslení dva na jednoho betony Postavy a v dohrávané akci zblízka minul. Vyrovnání přinesla až početní výhoda. Střela Vrány z pravého kruhu se odrazila do sítě od výstroje Addama, který clonil před brankou.

První větší vzrušení ve třetí části přinesla až 53. minuta, ve které Nestrašil tečoval nahození Vrány od modré čáry. Postava se ale blýskl reflexivním zákrokem a puk vykopl levým betonem. Gól by nejspíš neplatil, rozhodčí signalizoval vysokou hůl. Kometa byla ve třetí části střelecky aktivnější, vytvářela si i závary, ale Kacetl odolal.

V prodloužení měli k bonusovému bodu blíž hosté. V největší šanci Pospíšil nepřelstil Kacetla v přečíslení dva na jednoho. Hosté přesto vyhráli. V první sérii vymetl levý horní roh branky Zbořil a ve čtvrtém kole se ještě prosadil i Pospíšil. Hostující gólman Postava chytil všechny čtyři pokusy domácích a stejně jako v Hradci Králové vychytal výhru s jednou inkasovanou brankou.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Addamo (Vrána, Sikora) - 15. Zaťovič (Ščotka, H. Zohorna), rozhodující sam. nájezd A. Zbořil. Rozhodčí: Obadal, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4279.

Třinec: Kacetl - Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin - Hudáček, Cienciala, Daňo - Kurovský, Vrána, Nestrašil - Addamo, Sikora, Teplý - Hrehorčák, Čacho, Dravecký - Roman. Trenér: Moták.

Brno: Postava - Ščotka, Bartejs, Holland, Beaudin, Ďaloga, Gulaši - Flek, Cingel, H. Zohorna - A. Zbořil, Marcinko, K. Pospíšil - Říčka, J. Kos, Zaťovič - Konečný, Kollár, Jedlička. Trenér: Pokorný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa porazila úřadujícího mistra. Z Třince veze dva body za výhru po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.