Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Kometa zahájila přípravu na ledě. V mužstvu je deset nových tváří

V téměř kompletním složení a s prakticky hotovým kádrem pro sezonu vyjeli dnes na led hokejisté brněnské Komety. Tým po jarním nečekaném konci trenéra Jaroslava Modrého, který se z rodinných důvodů vrátil do Ameriky, převzal zkušený kouč Kamil Pokorný. Kádr čtvrtfinalisty uplynulého ročníku doznal během léta řady změn a Pokorný novinářům řekl, že v něm už nyní žádný zásadní pohyb nečeká.

V Brně už nebudou působit brankář Dominik Furch (nyní Mladá Boleslav), obránce Daniel Gazda (Ilves) a útočníci Steve Moses (Mladá Boleslav) a Tomáš Vincour (konec kariéry).

Dvanáct odchodů vyvažuje desítka nových tváří. Vévodí jí zkušený slovinský gólman Gašper Krošelj (v minulé sezoně Banská Bystrica), obranu posílili zámořští beci Nicolas Baudin (Sparta) a Brandon Davidson (Rögle). O góly by se měli nově starat Hynek Zohorna (Oskarshamm), který přispěl k brněnským titulům v letech 2017 a 2018, Tomáš Rachůnek (Karlovy Vary), Robert Říčka (Pardubice) a Jakub Konečný (Sparta).

„Myslím, že mužstvo je pro sezonu kompletní. Nyní chybí jen Rhett Holland, v Americe se mu narodilo dítě a připojí se za týden. Reagovat nyní budeme jen na průběh přípravy a zápasů, útočníků máme dost, stejně jako obránců, takže jen kdyby se objevilo něco zajímavého, tak bychom to řešili," řekl Pokorný.

Sedmapadesátiletý Pokorný působil v Kometě v letech 2015 až 2021, většinou jako asistent trenéra. Pouze na začátku ročníku 2020/21 byl krátce hlavním koučem. Před třemi lety odešel do prvoligové Třebíče, odkud se nyní do Brna vrátil.

Dvě nové tváře budou hájit brněnskou branku, v níž už nejsou Furch ani Štěpán Lukeš (K. Vary). Vedle objevu jara Jana Kavana a dalšího mladíka Michala Postavy přichází sedmatřicetiletý veterán Krošelj. „Hierarchie je taková, že všichni tři jdou do tréninku na stejné čáře, všichni tři mají kvalitu a my se po přípravě rozhodneme," dodal Pokorný.

Kometě lehce komplikuje přípravu oprava střechy haly Rondo, která se ale dokončuje a Pokorný věří, že mužstvo na "svém" ledě odehraje poslední zářijové přípravné zápasy a pak i extraligu. „Žádný kostlivec ze skříně při opravě nevypadl, takže se do Ronda vrátíme už snad koncem srpna," řekl Pokorný, který nyní tým připravuje na ledě sousední krasobruslařské haly a během srpna si odskočí do severní Itálie na krátké soustředění a Dolomiten Cup u Bolzana.

Program přípravných zápasů:

  • Čtvrtek 8. srpna: HC Slovan Bratislava - HC Kometa Brno (18:00).
  • Pátek 16. srpna: EHC Kloten - HC Kometa Brno (20:00).
  • Neděle 18. srpna: HC Kometa Brno - dosud neznámý soupeř (Dolomiten Cup v Itálii).
  • Čtvrtek 22. srpna: HC Olomouc - HC Kometa Brno (18:00).
  • Čtvrtek 29. srpna: Vienna Capitals - HC Kometa Brno (19:15).
  • Úterý 3. září: VHK ROBE Vsetín - HC Kometa Brno (17:30).
  • Čtvrtek 5. září: HC Kometa Brno - HC Slovan Bratislava (18:00).
  • Úterý 10. září: HC Kometa Brno - HC Olomouc (18:00).

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kometa Brno, Thomas Gazda

Štítky sport, hokej, extraliga, příprava, Kometa, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa zahájila přípravu na ledě. V mužstvu je deset nových tváří  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.