Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Kometu bude trénovat Kamil Pokorný. Vrací se po třech letech, měl být asistentem

Hlavním koučem hokejové Komety Brno místo Jaroslava Modrého bude Kamil Pokorný, který se vrátil do klubu po třech letech a měl být asistentem. Modrý opustil moravský klub z rodinných důvodů v pondělí, ve čtvrtek Kometa na svém webu oznámila jméno jeho nástupce.

Pokorný navazuje na šest let v Brně, kdy slavil dva tituly

„Do Komety jsem původně přišel v jiné roli, ale situace kolem Jardy Modrého se vyvinula tak, jak se vyvinula. Dostal jsem od majitele klubu Libora Zábranského nabídku a cítil jsem z jeho strany velký zájem. Dobře mě zná a ví, jak pracuju. Po krátkém uvážení jsem se rozhodl, že nabídku přijmu," uvedl Pokorný.

Sedmapadesátiletý Pokorný působil v Kometě v letech 2015 až 2021, kdy byl asistentem trenéra. Následně odešel do prvoligové Třebíče, odkud se po minulé sezoně do Brna vrátil.

„Poslední tři roky jsem strávil v Třebíči, nyní navazuju na šest krásných let v Brně, kdy jsme slavili dva tituly. Celkově trénuju sedmadvacet let, a že to přišlo právě teď a budu hlavním trenérem extraligového mužstva, toho si moc vážím a jsem za to rád," uvedl Pokorný. Povýšení do role hlavního trenéra považuje za čest a zároveň zodpovědnost.

Bývalý kouč Modrý bude žít v USA

Pokorný povede mužstvo s asistentem Jiřím Horáčkem, trenérem gólmanů bude i nadále Jan Švaříček. Realizační tým by se ale měl ještě rozšířit. „Chceme přivézt ještě jednoho asistenta. Chceme se dobře rozhodnout a mít to vyřešené do doby, než půjdeme všichni na led. Ideálně však co nejdřív," uvedl nový hlavní kouč Komety.

Ambiciózní klub se ocitl bez hlavního trenéra poté, co Modrý nečekaně z rodinných důvodů rezignoval. Bývalý vynikající obránce se zkušenostmi z NHL se rozhodl, že bude s rodinou v USA. „Rozhodování bylo hodně těžké. Několik nocí jsem nespal, ale musel jsem zkrátka učinit stanovisko, které je nejlepší pro moji rodinu. Kariéra trenéra musí jít v tuhle chvíli stranou," uvedl třiapadesátiletý Modrý, jehož manželka i děti žijí v Americe.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kantor

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, trenér, Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometu bude trénovat Kamil Pokorný. Vrací se po třech letech, měl být asistentem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.