Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Hokejisté Komety Brno jsou bez trenéra. Modrý z rodinných důvodů skončil

Jaroslav Modrý z rodinných důvodů skončil jako trenér hokejistů Komety Brno a vrací se do USA. Nového kouče klub teprve oznámí. Kometa o tom informovala na klubovém webu.

Třiapadesátiletý Modrý se měl ze zámoří, kde žijí jeho manželka i děti, původně vracet až zkraje srpna. „Přiletěl jsem předčasně, abych klubu oznámil, že se budu muset vrátit do Ameriky. Jde o rodinné důvody,“ řekl Modrý.

Přiznal, že rozhodování bylo těžké. „Několik nocí jsem nespal, ale musel jsem zkrátka učinit stanovisko, které je nejlepší pro moji rodinu. Kariéra trenéra musí jít v tuhle chvíli stranou. Nastala složitá situace, musel jsem reagovat a udělat rozhodnutí, které je správné. Je řada na mně, abych pomohl rodině,“ uvedl.

Na angažmá v Kometě bude vzpomínat v dobrém. „Brno je krásné město, poznal jsem plno výborných lidí. Pracoval jsem se skvělým týmem, měl jsem bezvadné kolegy a spolupráci s nimi jsem si moc a moc užíval. Kometa je profesionální klub s vynikajícím zázemím, skvělými fanoušky. Jen mě mrzí, že jsme v uplynulé sezoně neprošli přes Litvínov, ale takový je sport,“ řekl Modrý.

Chci naplnit potenciál, který ve Zbrojovce dřímá, říká nový majitel klubu Libor Zábranský

Novým majitelem klubu FC Zbrojovka Brno se stal Libor Zábranský, který před lety vrátil slávu hokejové Kometě. Fotbalová Zbrojovka tímto krokem zásadně změnila svou vlastnickou strukturu. Podle klubového webu Zábranský přebírá osmdesátiprocentní...

Bývalý vynikající obránce, který dlouho působil v NHL, přišel do Brna koncem roku 2022. Poté, co ho odvolalo vedení Českých Budějovic, se stal tehdy jedním z asistentů Patrika Martince. Ten skončil hned zkraje uplynulé sezony, Modrý za něho nejprve zaskakoval a 8. listopadu byl potvrzen jako hlavní kouč.

Ambiciózní klub skončil čtvrtý po základní části, ve čtvrtfinále play off vypadl s Litvínovem. Modrý měl ve funkci pokračovat, jeho novým asistentem byl před dvěma měsíci jmenován Kamil Pokorný, jenž se do klubu vrátil po třech letech z Třebíče. V realizačním týmu, kam patří také asistent Jiří Horáček a trenér brankářů Jan Švaříček, naopak skončil v roli asistenta Jiří Otoupalík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Komety Brno jsou bez trenéra. Modrý z rodinných důvodů skončil  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.