Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Nároďák s hvězdami NHL se sešel v Brně. Zápas proti Švédům odehraje ve speciálních dresech

Čeští hokejisté se sešli v Brně k přípravě před Českými hrami (Betano Hockey Games), domácím turnajem Euro Hockey Tour, který bude generálkou na květnové mistrovství světa. Kouč Radim Rulík měl na úterním prvním tréninku k dispozici všech deset nově povolaných hráčů ze zámoří.

K mužstvu se připojili brankáři Petr Mrázek z Chicaga, Karel Vejmelka z Arizony a Lukáš Dostál s obráncem Radkem Gudasem z Anaheimu, další bek Jan Rutta s útočníkem Filipem Zadinou ze San Jose a další ofenzivní hráči Ondřej Palát s Tomášem Noskem z New Jersey, Dominik Kubalík z Ottawy a Radim Zohorna z Pittsburghu.

V kádru je aktuálně 32 hokejistů - tři brankáři, devět obránců a dvacet útočníků. Dalších pět hráčů se ve středu připojí po finálové sérii extraligy mezi Třincem a Pardubicemi, pozvánku dostali obránci Libor Hájek, Jan Košťálek a Tomáš Kundrátek a útočníci Daniel Voženílek s Lukášem Sedlákem.

Pro hráče je turnaj v Brně poslední akcí, na níž mohou přesvědčit trenéry, že patří do týmu pro MS. Boj o místa se netýká pouze gólmanů - trojici vytvoří zámořské posily Lukáš Dostál, Petr Mrázek a Karel Vejmelka. Jinak je ale vše otevřené. I proto Rulík očekává maximální nasazení.

„Ti kluci to vědí, příprava na trénink je zhruba dvacetiminutová, jsou tam videa, herní situace za zápasů, chceme mít v tréninku všechny ty věci, co chceme, aby fungovaly v zápasech. Bez toho nasazení to nejde, tím spíš, když tady máte tolik hráčů, kolik jich tady máme," prohlásil Rulík.

„Je to pak už v podstatě tréninkový zápas, protože nastupují lajny proti lajnám, je tam jen krátký odpočinek. A když to odšlapou všichni - i když se to nezdá - tak i v tomto počtu se ten trénink dá udělat. A prostoje jsou úplně minimální," dodal Rulík.

V jedné útočné formaci spolu trénovali Ondřej Palát, Tomáš Nosek a Dominik Kubalík. Kouč ale nechtěl prozradit, zda s nimi takto počítá i do zápasu. „Já bych nepředbíhal, takhle jsme zkrátka začali. Už jsem avizoval, že evropské jádro ještě trhat nebudu. Uvidíme, těch variant je víc. Teď se ještě domluvíme, jestli budeme v podobné sestavě trénovat i zítra," vysvětlil Rulík.

Češi vstoupí do závěrečného turnaje EHT v sezoně čtvrtečním zápasem proti Finsku od 18 hodin. O víkendu je pak ve Winning Group Areně čekají zápasy od 16:00 v sobotu proti Švédsku a v neděli proti Švýcarsku.

Po třech odehraných akcích vedou tabulku EHT Švédové s 21 body, Češi jsou o čtyři body zpět druzí, třetí Finové jich nasbírali ještě o tři méně. Poslední Švýcaři mají na kontě jen dva body, z devíti utkání ještě nevyhráli.

V Brně trénoval tým v sestavě Mrázek, Vejmelka, Dostál - Kempný, Gudas, D. Špaček, Krejčík, Rutta, Mašín, Ticháček, Zábranský, Ščotka - D. Kubalík, T. Nosek, Palát - Chlapík, M. Špaček, Červenka - O. Kaše, Tomášek, J. Vrána - Flek, M. Kovařčík, O. Kovařčík - P. Kousal, Kodýtek, Lenc, Zadina - R. Zohorna, Kondelík, M. Stránský, O. Beránek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Český hokej

Štítky sport, hokej, Euro, České, reprezentace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nároďák s hvězdami NHL se sešel v Brně. Zápas proti Švédům odehraje ve speciálních dresech  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.